Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 09 August 2020 - 17126 vizitatori azi
Dezvoltarea Extensiei Bistrita a Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, pe agenda reprezentantilor judetului.

Conducerea Institutiei Prefectului judetului Bistrita-Nasaud a primit recent vizita decanului Facultatii de Studii Europene a UBB Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Nicolae Paun, care a prezentat proiectul de dezvoltare a Extensiei Universitare de la Bistrita, din perspectiva facultatii pe care o reprezinta. La discutii au luat parte prefectul Ioan Tintean, subprefectul Ovidiu Frent, vicepresedintele Consiliului Judetean, Alexandru Pugna, precum si lector univ. dr. Dorin Dobra.

             Cu acest prilej, reprezentantilor judetului li s-a adus la cunostinta intentia revenirii la Bistrita a Facultatii de Studii Europene, prin patru linii masterale noi, incepand cu anul universitar 2015/2016, care se adreseza pe de o parte mediului de afaceri, iar pe de alta parte sferei administrative. In prezent, se efectueaza pregatirile necesare pentru organizarea admiterii la urmatoarele specializari: (I) Management si negocieri internationale si europene - masterat care se va desfasura exclusiv la Bistrita, (II) Evaluarea dezvoltarii regionale, (III) Afaceri europene si management de programe, (IV) Guvernanta europeana. Conform decanului Nicolae Paun, aceasta oferta educationala insumeaza patru masterate de excelenta ale Universitatii Babes-Bolyai, prin care se doreste formarea unui corp de specialisti de elita, atat in mediul institutional cat si in cel economic.

             Prefectul Ioan Tintean a precizat ca pentru judetul Bistrita-Nasaud, o astfel de deschidere a Facultatii de Studii Europene este extrem de binevenita, in contextul in care invatamantul trebuie sa fie in acord cu schimbarile pentru care societatea se pregateste, ba mai mult, sa le anticipeze. "Ma bucura enorm initiativa dumneavoastra, care atrage perspectiva dezvoltarii la Bistrita a unui nucleu universitar de calitate. Ridicarea standardului educational inseamna o certitudine in plus ca avem sansa formarii specialistilor de care avem nevoie, la noi acasa. Tinem mult la ceea ce face Universitatea Babes-Bolyai si va vom sprijini cu toate fortele de care dispunem". Vicepresedintele Alexandru Pugna, in calitate de reprezentant al Consiliului Judetean, si-a aratat la randul sau intreaga disponibilitate in sustinerea acestui demers.

 

Biroul de presa.

0 comentarii3045 vizualizări12 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0