Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 12 August 2020 - 30470 vizitatori azi
"CEL MAI BUN GULAS". (55 de poze)

DUMINICA 17 MAI 2015 in Padurea Schulervald din Bistrita a avut loc intre orele 8:00 - 14:00 - CONCURSUL  "CEL MAI BUN GULAS". Intre ora 10.00 - 15.00 avut loc si un  spectacol sustinut de: Ansamblul folcloric de dansuri maghiare  "KALÁRIS" din Kétegyháza - Ungaria, Ansamblul folcloric de dansuri maghiare  "TAKÁCS MIHÁLY" Voivodeni - MS, Ansamblul folcloric de dansuri maghiare  "VADRÓZSA" UDMR - BN si Fanfara din Rodna - BN. Organizatori au fost: Primaria  Municipiului Bistrita si Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita.

.

Foto-reportaj de Cristiana si Ana Maria Chiuzan.

.

P. S.   Foto 1 -  Gulasul European, romano-maghiar - made by Marius Chiuzan. Pe masa echipei de la Bistritanews.ro  au fost simbolurile prieteniei dintre popoare, pe steagul Uniuni Europene a tronat stema Ungariei si stegurile Romaniei, alaturi de partenerul strategic - America.  Nu a lipsit tuica galbena de Bistrita, iar cobarand pe scara de dud in beci am dat de vinul de Nimigea, snapsul german si berea romaneasca. Nu a lipsit Eros Pista maghiar si dulceata nemteasca. Iar ca totul sa fie incununat cu succes, masa a mai cuprins opincile taranului roman si tuica de Salva - alaturi de cardul si telefonul mobil cu care am intrat in Europa in ultimii 25 de ani. Am avut evident si o harta a Bistritei pentru vizitatorii straini. 

In privinta gulasului, s-au pus parti egale - carne, ceapa si cartofi, (aproape cate 10 kg din fiecare) alaturi de bulion, codimente normale, ingrediente secrete - (Bunatati de la Bobitza si  codimente speciale de la Bundu) legume, sare, piper, apa de izvor etc, astfel ca echipa Bistritanews.ro a oferit gratuit peste 100 de porti din ceaunul de gulas de aproape  50 de litri.

1 comentariu2786 vizualizări18 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0