Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 17658 vizitatori azi
D.G.A. - din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sarbatoreste 10 ani de la infiintare.

La data de 30 mai, Directia Generala Anticoruptie (D.G.A.), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sarbatoreste 10 ani de la infiintarea sa, ca structura specializata in prevenirea si combaterea coruptiei in randul personalului Ministerului Afacerilor Interne. In cei 10 ani de activitate in lupta impotriva coruptiei, institutia noastra s-a dezvoltat permanent atat pe palierul activitatilor de prevenire, cat si a celor de combatere a faptelor de coruptie, consolidandu-si rolul la nivel institutional. Prevenirea reprezinta principala directie de actiune impotriva coruptiei, concretizata prin desfasurarea unor activitati de instruire si informare in randul personalului propriu, dar si prin campanii de constientizare a societatii civile, in dorinta expresa de schimbare a mentalitatii populatiei in ansamblul sau.

Prin toate actiunile sale, D.G.A. promoveaza legalitatea, integritatea, onestitatea si profesionalismul ca standarde atat pentru personalul propriu, cat si pentru cel al M.A.I.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia TelVerde anticoruptie 0800.806.806 pune la dispozitia cetatenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de coruptie, putand fi apelata din orice retea de telefonie fixa sau mobila de pe teritoriul Romaniei.

La nivel local, D.G.A. este reprezentata de Serviciul Judetean Anticoruptie Bistrita-Nasaud, al carui sediu se afla in mun. Bistrita, Institutia Prefectului Judetul Bistrita-Nasaud, Piata Petru Rares nr.1, et. 3, camera 130, jud. Bistrita-Nasaud, telefon/fax 0263.203.167.

Cetatenii judetului Bistrita-Nasaud care vor sa ia atitudine impotriva actelor de coruptie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuita Telverde 0800.806.806, prin e-mail la adresa: bistrita.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii judetene.

In scopul constientizarii cetatenilor cu privire la gravitatea faptelor de coruptie, ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Bistrita-Nasaud au marcat cei 10 ani de activitate ai Directiei Generale Anticoruptie prin organizarea de sedinte de informare anticoruptie in cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, I.J.J. "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud si I.S.U. Bistrita-Nasaud, precum si prin distribuire de materiale informative specifice (pliante si flyere).

 

SERVICIUL JUDETEAN ANTICORUPTIE BISTRITA-NASAUD0 comentarii2373 vizualizări29 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0