Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 05 August 2020 - 18902 vizitatori azi
Salonul de minerale, fosile si geme la Bistrita.(45 de poze)

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Sectia de Stiintele Naturii, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Cercetatorilor Stiintifici din Muzee si S.C. ICPE Bistrita S.A., organizeaza o noua editie a Salonului de minerale, fosile si geme, expozitie cu vanzare ce va avea loc in incinta Muzeului Bistrita in perioada 5 - 7 iunie 2015, intre orele 10ºº - 20ºº.

            In cadrul acestei actiuni culturale de traditie, sunt expuse spectaculoase "flori de mina", minerale brute din Romania, din zona miniera Baia-Mare (Herja, Baia-Sprie, Ilba, Sasar, Cavnic) si din strainatate (India, Rusia, Brazilia, Ucraina, Armenia), fosile apartinatoare diverselor ere geologice.

            Publicul bistritean este invitat sa afle cat mai multe si eventual sa achizitioneze pietre semipretioase (acvamarin, beril, malachit, turmalin, aventurin, amazonit, safir, rubin, opal alb), pandantive, bratari, inele, brose, medalioane, confectionate din pietre semipretioase, perle de cultura, sideful melcului Paua.

            Un real interes sunt obiectele de decor din asa-numitul "onix din Pakistan", tablourile pe sticla cu chihlimbar din Ucraina, semnele de carte cu diferite geme, geodele cu ametist si citrin (Brazilia), fragmentele de meteoriti si tectite, dar si colectia de minerale pentru copii intitulata "Comorile Ardealului".

            Participantii la Salon sunt colectionari si comercianti de minerale, roci, fosile si geme din Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Bistrita, Sangeorz-Bai, Timisoara, dar si din strainatate (Ucraina, Rep. Moldova).

 Participantii la Salonul de minerale, fosile si geme 2015:

geolog Oscar Edelstein (Baia Mare), ing. geolog Csaba Kàto (Satu-Mare), ing. geolog Claudia Groza (Baia Mare), ing. chimist Emilia Morariu (Bistrita), Manu Nasiri (Timisoara), Nina Turcan (Ucraina), Maxim Hiruta (Sangeorz-Bai), Viorel Blaga (Cluj-Napoca), Alexa Szentannai (Cluj-Napoca), Stefan Strimb (Baia-Mare), Izabella Strimb (Baia-Mare).

.

Foto - Marius Chiuzan.

         

0 comentarii5145 vizualizări06 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0