Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 25 Septembrie 2020 - 2150 vizitatori azi
A.J.O.F.M. acorda un stimulent financiar angajatorilor pentru incadrarea in munca a elevilor si studentilor pe vara.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud acorda angajatorilor din judetul Bistrita - Nasaud un stimulent financiar lunar in valoare de 50% din valoarea  indicatorului social de referinta in vigoare, pentru incadrarea in munca a elevilor si studentilor pe perioada vacantei de vara. Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.

Stimulentul financiar se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student caruia i s-a incheiat un contract individual de munca, pe durata determinata.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana, se considera incheiat cu norma intreaga.

Stimulentul financiar se acorda angajatorilor care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantei de vara de la data inceperii perioadei de vacanta, daca incadrarea s-a facut la acea data sau, dupa caz, de la data incadrarii in munca a elevilor / studentilor in situatia in care incadrarea in munca este ulterioara datei inceperii perioadei de vacanta stabilite potrivit legii si pana la data ultimei zile din perioada de vacanta, dar nu mai mult de 60 de zile lucratoare in anul calendaristic respectiv.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar mentionat, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor. In vederea incheierii conventiei angajatorii depun o cerere, insotita de urmatoarele documente:

- tabel nominal cuprinzand elevii si studentii incadrati in munca pe perioada vacantei ;

- adeverinta eliberata de institutia de invatamant prin care se atesta ca persoana are statut de

elev sau student si urmeaza cursurile intr-o institutie de invatamant de stat sau particular, cuprinzand si precizarea expresa a perioadei de vacanta ;

- actul de identitate al elevului sau studentului, in copie ;

- contractul de munca, in copie ;

- declaratie pe proprie raspundere a angajatorului ;

Stimulentul financiar se acorda angajatorilor lunar, proportional cu timpul efectiv lucrat de catre elevii si studentii in cauza pe perioada de vacanta din luna respectiva, fara a depasi numarul de ore corespunzatoare programului normal de lucru si nu se acorda pentru perioada concediului de odihna cuvenit. In perioada in care raporturile de munca ale elevilor si studentilor incadrati in munca sunt suspendate potrivit legii, stimulentul financiar lunar nu se acorda si aceasta perioada nu face parte din perioada maxima de acordare a stimulentului financiar lunar.

Pe aceasta cale, invitam angajatorii din judetul Bistrita - Nasaud care doresc sa incadreze in munca elevi si studenti pe perioada vacantei de vara, sa-si anunte ofertele de munca la sediul agentiei din Bistrita, str. Garii, nr.2-4 . Mai multe informatii privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor pot fi obtinute de la doamna Simionca Georgeta, telefon: 0263 - 236295, int.104, sau mobil: 0752-058459.

 

Otilia Rapan

Director Executiv.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2345 vizualizări08 iunie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0