Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 07 Martie 2021 - 16536 vizitatori azi
STAREA INFRACTIONALA IN B-N

             In unitatile de parchet de pe langa instantele judecatoresti din judetul Bistrita-Nasaud, au fost solutionate in luna ianuarie 2011, un numar de 504 cauze penale, dupa cum urmeaza:

                  -Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud-90 cauze;

                  -Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita-290 cauze;

                  -Parchetul de pe langa judecatoria Nasaud-52 cauze;

                  -Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean-72 cauze.

             Dintre acestea, intr-un numar de 55 cauze s-a dispus trimiterea in judecata prin rechizitorii, a unui numar de 59 inculpati.

             Cei mai multi inculpati au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de violenta, infractiuni contra patrimoniului, infractiuni silvice si de eva-ziune fiscala, precum si infractiuni prin care se incalca normele legale vizand circulatia autovehiculelor pe drumurile publice.

            Pentru infractiunile mai grave, s-a dispus trimiterea in judecata a ur-matorilor inculpati:

           -NEAMT TOADER-arestat-pentru comiterea unei infractiuni de omor, constand in faptul ca la data 20 decembrie 2010, i-a aplicat lovituri, partii vatamate D.C.P., fiindu-i cauzate leziuni corporale, care i-au cauzat decesul(fapta datorandu-se imprejurarii ca in urma cu o luna de zile, victima il batuse pe tatal inculpatului).

           -SIRBU CIPRIAN COSTEL-pentru comiterea unei  infractiuni de vatamare corporala grava, constand in faptul ca la data de 24/25 mai 2009, in timp ce se afla la un local public, a agresat-o pe partea vatamata R.T., cauzandu-I leziuni corporale vindecabile in termen de 54-55 zile de ingrijiri medicale, cu punerea in primejdie a vietii. 

           -BUGA MARIAN IOAN-arestat-pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si viol,  constand in faptul ca la data de 18/19 ianuarie 2011, a patruns fara drept, pe timp de noapte, la locuinta partii vatamate N.M., dupa care, a exercitat violente asupra acesteia, obligand-o la  intre-tinerea de relatii sexuale. 

           -TOMOROGA SILVIU-pentru comiterea unor infractiuni de vatamare corporala din culpa si neluarea din culpa a masurilor de protectia muncii, constand in faptul ca in calitate de administrator al SC TOMOROGA CONSTRUCT SRL Tiha Bargaului, nu a luat din culpa, masurile de protectia muncii, cu ocazia efectuarii de lucrari pe un santier, ceia ce a dus la accidentarea partii vatamate C.F., careia i-a cazut in cap, o scandura, dintr-o schela pe care intentiona sa o mute in alta parte. I-au fost cauzate leziuni corporale vindecabile in termen de 75-80 zile de ingrijiri medicale, cu punerea in primejdie a vietii.

           -POP GRIGORE-pentru comiterea unei infractiuni de inselaciune, constand in faptul ca in cursul anului 2008, desi nu mai avea calitatea de administrator al SC INDUSTRIAL STEEL SRL Bistrita, a derulat contracte cu diverse societati comerciale, de la care a achizitionat bunuri, pentru plata carora a emis bilete la ordin, refuzate la plata, cauzand astfel, o paguba de peste 200.000 lei.

           -SUTEU MINODOR TRAIAN-pentru comiterea unor infractiuni la Legea CEC-ului, constand in faptul ca in perioada 2005-2008, in calitate de administrator al SC  GRUP MINOHAUS SRL Nasaud, a emis mai multe file CEC, care erau fara disponibilul necesar si totodata, nu contineau toate elementele esentiale, fiind refuzate la plata, la momentul depunerii spre decontare bancara.

           -COSTAN DUMITRU, ANDRONESI OVIDIU, TOFENI STE-FAN, MUTHI DUMITRU, MESCHENIUC NICOLAE, OLAR SABIN IULIAN si LAZAR SEPTIMIU CALIN-pentru comiterea de infractiuni la regimul circulatiei autovehiculelor pe drumurile publice.

 

          S-a aplicat amenda administrativa-urmare scoaterii de sub urma-rire penala, pentru fapte care nu prezinta gradul de pericol social al unor infractiuni- in 126 cauze, fata de 141 inculpati.

           In celelalte cauze s-au dispus solutii de scoatere de sub urmarire penala, de incetare a urmaririi penale sau de neincepere a urmaririi penale.

           In aceiasi perioada, s-a solicitat instantelor de judecata, luarea masurii arestarii preventive in 7 cauze, fata de 7 inculpati, toate cererile fiind admise. S-au depus 2 cereri de autorizare a unor perchezitii domi-ciliare, care au fost admise. De asemenea, s-au formulat 4 cereri de inter-ceptare ori inregistrare a unor convorbiri telefonice sau comunicari, care au fost admise.

 

 

 

                                                  Purtator de cuvant,

                                                   PROCUROR

                                         - sef sectie urmarire penala -

                                                Singeorzan Angela

0 comentarii2562 vizualizări28 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0