Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Cazul tanarului de 26 ani din centrul neuropsihiatric Beclean.

Referitor la cazul semnalat de catre mass-media locala si centrala cu privire la dl. Tinca N., din cadrul Centrului de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica pentru tineri cu handicap Beclean, a fost efectuata o actiune de control inopinat la sediul serviciului social. Echipa mixta de control a fost formata din inspectori sociali din cadrul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Bistrita-Nasaud si un reprezentant al Directiei de Sanatate Publica judetene.

In urma verificarilor s-a constatat ca tanarul a cazut accidental si conform procedurilor acesta a fost transportat de catre personalul de serviciu la Unitatea de Primiri Urgente Beclean. In urma examinarii medicale, diagnosticul mentionat a fost de fractura col femural stang,  recomandarea medicala fiind de repaus la pat si supraveghere permanenta.

Dupa efectuarea celui de al doilea control la Spitalul Judetean de Urgenta, s-a constatat ca fractura fiind compensata este nevoie doar de serviciile de supraveghere permanenta mentionate anterior, comportamentul tanarului fiind de respingere a altor forme de suport medical.

Aspectele medicale au fost verificate de Directia de Sanatate Publica, neconstatandu-se nicio incalcare a procedurilor medicale in astfel de cazuri.

Controlul desfasurat a vizat verificarea starii de sanatate a tanarului Tinca N., serviciile de care acesta beneficiaza, precum si respectarea procedurilor interne pentru incidente deosebite, supravegherea starii de sanatate si protectie impotriva abuzurilor.

Tanarul de 26 de ani este incadrat in grad de handicap grav din anul 2007, fiind diagnosticat cu intarziere mentala severa, tulburari grave de comportament si infectie HIV.

 

 

 

 

Serviciul Comunicare, Mass-Media si Statistica

 Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice,

Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala

 

 

0 comentarii2877 vizualizări22 iulie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0