Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 09 August 2020 - 18106 vizitatori azi
Comunicarea ocuparii unui loc de munca vacant la A.J.O.F.M. Bistrita-Nasaud este obligatorie pentru angajatori.

Cresterea sanselor de ocupare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca se realizeaza de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munc Bistrita - Nsaud prin Compartimentul de Mediere a Muncii. Medierea Muncii este activitatea prin care se realizeaza punerea in legatura a angajatorilor cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea stabilirii raporturilor de munca sau de serviciu. In cadrul acestui compartiment se identifica ofertele de locuri de munca vacante, iar participarea la mediere este obligatorie pentru somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj.

Ofertele de locuri de munca vacante se actualizeaza zilnic, se publica atat la sediul agentiei pe panourile de afisare, cat si pe site-ul propriu al agentiei: www.ajofmbn.ro si se transmit saptamanal spre difuzare, presei locale.

Daca un angajator are o oferta de loc de munca vacant, el are obligatia legala sa-si comunice oferta catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud  in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acesteia. Prin sintagma "loc de munca vacant" se intelege locul de munca devenit disponibil ca urmare a incetarii unui raport de munca sau de serviciu, precum si locul de munca nou creat. In categoria loc de munca nou creat intra si cel pe perioada determinata.

Tot in responsabilitatea angajatorului revine si comunicarea ocuparii locului de munca vacant. Odata ce locul de munca este ocupat, angajatorii trebuie sa instiinteze acest fapt agentiei, in termen de 1 zi lucratoare.

De multe ori angajatorii omit sa anunte ocuparea locului de munca vacant, iar persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sunt derutate si nemultumite pentru ca sunt mediate catre o oferta care nu mai este valabila.

Comunicarea de catre angajatori a locurilor de munca vacante, precum si comunicarea de catre angajatori a ocuparii locurilor de munca vacante se pot face atat pe suport de hartie  la numarul de fax: 0263 - 236296, cat si in format electronic la adresa de mail ajofm@bn.anofm.ro, conform formularelor prevazute in anexa nr. 1A, respectiv in anexa nr. 1B din HG 174/2002 actualizata,

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Modelele de anexa nr.1A, respectiv 1B se pot gasi pe suport de hartie la sediul agentiei si in format electronic pot fi descarcate de pe site-ul agentiei www.ajofmbn.ro.

La aceasta data, in evidentele AJOFM Bistrita - Nasaud exista 479 locuri de munca vacante,  56 sunt pentru studii superioare si 423 pentru studii medii si profesionale.

 

Otilia Rapan

Director Executiv

 

 

Intocmit,

Adina Preda

Consilier EURES

0 comentarii2737 vizualizări05 august 2015
rss 2.0
rss 2.0