Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Numarul serice-urilor auto autorizate a crescut, in urma contolului dispus de prefect.

In urma protocolului de cooperare dintre Institutia Prefectului judetul Bistrita-Nasaud si Registrul Auto Roman din subordinea Ministerului Transporturilor - Departamentul Supraveghere de Piata, protocol incheiat in luna ianuarie a.c., au avut loc mai multe controale in teren in conformitate cu Ordinul Prefectului nr. 11/2015, respectiv O.P. 43/2015. Ordinele Prefectului vizand aceste controale s-au emis ca urmare a sesizarilor privind suspiciunea ca in judet exista persoane fizice care desfasoara activitati de prestari servicii tip service si dezmembrari auto, fara a avea inregistrare fiscala si fara a fi autorizate, punandu-se, astfel, in pericol, siguranta cetatenilor in trafic.

 In primul semestru al acestui an, controalele s-au efectuat la 52 persoane fizice din municipiul Bistrita, orasul Sangeorz-Bai si localitati din comunele Tiha Bargaului, Prundu Bargaului, Livezile, Nimigea, Sieu Magherus, Sant, Lunca Ilvei, Rodna, Salva, Zagra, Chiuza, Dumitra, Sieu, Cetate, Ciceu Giurgesti, Petru Rares, Braniste, Uriu, Caianu Mic, Spermezeu. Din cele 52 persoane fizice, 24 de persoane si-au exprimat intentia de inregistrare fiscala si autorizare R.A.R., 16 persoane au declarat ca nu vor mai executa lucrari fara autorizare, iar 12 - nu au fost gasite acasa sau nu le erau clare intentiile de viitor. Tuturor celor vizitati li s-a pus in vedere intrarea in legalitate intocmindu-se in acest sens procese verbale de constatare, semnate de membrii comisiei si persoana verificata, dupa caz.

 Din datele primite de la Registrul Auto Roman Bistrita rezulta ca in prima jumatate a anului s-au autorizat 40 de persoane, reprezentand societati comerciale sau intreprinderi individuale/ persoane fizice autorizate. Dintre acestia, 4 se regasesc printre persoanele vizitate de comisie, dar, din cele relatate de reprezentantul R.A.R. ceilalti 36 au venit la inregistrare datorita faptului ca au fost trimisi la R.A.R. de catre inspectorii Departamentului de Supraveghere Piata sau au auzit de actiunea dispusa de prefect. Prin comparatie, in aceeasi perioada a anului trecut, 2014, s-au autorizat doar 5 service-uri, fata de cele 40 de autorizari inregistrate in aceeasi perioada, in 2015.

             Precizam faptul ca si in perioada urmatoare se va acorda o atentie deosebita acestui subiect, urmand sa se efectueze verificari si re-verificari inopinate la persoanele vizate, iar in cazul in care se constata repetabilitate in efectuarea de lucrari de reparatii auto, vulcanizare sau dezmembrari auto, fara inregistrare fiscala si fara autorizatie R.A.R., constatarile vor fi comunicate Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice in vederea sesizarii organului de urmarire penala.

   Amintim ca aceste actiuni s-au derulat in colaborare cu reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean si ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului Bistrita-Nasaud cu scopul prevenirii, descoperirii, constatarii, combaterii si sanctionarii oricaror fapte savarsite de persoane fizice sau juridice, care au ca efect incalcarea legislatiei si punerea in pericol a sigurantei circulatiei, a sanatatii si vietii participantilor la traficul auto.

 

 

Biroul de presa.

0 comentarii2737 vizualizări05 august 2015




rss 2.0
rss 2.0