Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 14 Iulie 2020 - 10534 vizitatori azi
"Stafeta Veteranilor" ajunge la Bistrita in 27 septembrie.

Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud a organizat astazi, 8 septembrie 2015, sedinta de lucru in vederea pregatirii evenimentului "Stafeta Veteranilor", care se va desfasura in judetul nostru in perioada 27-28 septembrie, in contextul Zilei Armatei, respectiv Anului Veteranilor de Razboi - 2015 si in scopul comemorarii eroilor Romaniei din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

La sedinta condusa de prefectul judetului au luat parte toti factorii responsabili de buna derulare a acestui eveniment: reprezentantii structurilor M.A.I si unitatilor militare, ai Asociatiei Judetene a Veteranilor de Razboi, Asociatiei Judetene a cadrelor militare in retragere si rezerva, Asociatiei Cultului Eroilor "Regina Maria", Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud si Primariei Municipiului Bistrita.

Primirea stafetei va avea loc in dimineata zilei de 27 septembrie la Piatra Fantanele, dupa care in municipiul Bistrita se vor derula activitati destinate acestui moment, urmand ca in dimineata zilei de 28 septembrie sa aiba loc ceremonialul destinat plecarii "Stafetei Veteranilor" catre urmatoarea localitate - Targu Mures.

Stafeta, constand in Drapelul Tricolor, va fi purtata de membrii Grupului Invictus Romania, peste o mie de kilometri, pe patru din principalele trasee de eliberare parcurse, in anul 1944, de Armata Romaniei, pentru eliberarea teritoriului national.

Aceasta actiune constituie o reeditare a editiei din 2014, purtatorii Drapelului, membri ai Grupului Invictus Romania, fiind, cu precadere, tineri veterani ai teatrelor de operatii din Irak si Afganistan.

 

Biroul de presa.

0 comentarii2646 vizualizări08 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0