Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 02 Martie 2021 - 25812 vizitatori azi
Plan de masuri la nivel national.

COMITETUL JUDETEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA BISTRITA-NASAUD. Avand in vedere consecintele deosebit de grave ale incendiului produs in data de 30.10.2015 la Clubul Colectiv din Bucuresti si necesitatea prevenirii unor evenimente similare a fost elaborat un plan de masuri la nivel national, care prevede urmatoarele linii de actiune:

1. Identificarea tuturor obiectivelor din zona de competenta incadrate in categoria cluburi, baruri, discoteci, sali de cinematograf, inclusiv cele care functioneaza fara documentele de inregistrare necesare, conform legii.

2. Organizarea si desfasurarea de controale inopinate de prevenire a situatiilor de urgenta, in perioada 05.11 - 15.12.2015, in echipe mixte formate din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (personal din cadrul Inspectiei de Prevenire si personal operativ), Inspectoratul de Politie Judetean si Inspectoratul de Jandarmi din judetul Bistrita - Nasaud la obiectivele precizate la punctul 1.

Asigurarea climatului de siguranta la nivelul comunitatii ramane obiectivul prioritar al membrilor Comitetului Judetean pentru Siuatii de Urgenta Bistrita - Nasaud, interesul cetateanului reprezentand un criteriu esential care reclama obligativitatea punerii la dispozitia opinie publice, intr-o maniera deschisa, accesul liber si neingradit la  informatii privind cunoasterea diferitelor tipuri de risc,  masurilor preventive si modului de comportare in astfel de situatii.

Crearea culturii de securitate se materializeaza prin derularea unor suite de activitati preventive, cum ar fi verificarea activitatii de aparare impotriva incendiilor la institutii/autoritati si operatori economici care functioneaza la nivel national, instruiri si exercitii prin intermediul carora se fundamenteaza regulile si modul de comportare specifice tipurilor de situatii de urgenta.

 

PRESEDINTE, PREFECT

 Ioan TINTEAN

.

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177 .      

0 comentarii2485 vizualizări04 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0