Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 22 Septembrie 2020 - 23600 vizitatori azi
Serviciul de Evidenta a Persoanelor Bistrita, reamenajat in folosul contribuabililor .
Incepand din aceasta saptamana, Serviciul de Evidenta a Persoanelor Bistrita primeste in conditii mai bune cetatenii care au nevoie de documente specifice noi. In zona destinata publicului s-au efectuat lucrari de renovare, spatiul respectiv fiind totodata reconfigurat si dotat cu un sistem de ordonare a fluxului de persoane. Practic, toate amenajarile s-au efectuat in beneficiul publicului. Atat in exterior, cat si in interior, au fost instalate aviziere ce cuprind informatii cu privire la documentele de care cetatenii au nevoie, ei avand la dispozitie si doua panouri separate din care isi aleg formularele potrivite sau fluturasii cu informatii privind documentele necesare, in functie de cazuistica.

Spatiul a fost dotat si cu un sistem de ordonare a fluxului de persoane. Prin apasarea unui buton, cetateanul primeste un numar de ordine, iar un mic ecran amplasat tot in sala de asteptare arata numarul primit de solicitantul care se afla deja la ghiseu. Acest lucru aduce foloase multiple atat celor care au nevoie de serviciile oferite aici, cat si lucratorilor: cetatenii nu mai sunt nevoiti sa stea in picioare pentru a-si tine randul; li s-au creat conditii civilizate pentru asteptare; au posibilitatea sa estimeze aceasta durata si sa-si rezolve eventual o alta problema in acel timp; nemaifiind vorba de un rand la ghiseu, creste gradul de confidentialitate a datelor; lucratorii serviciului, pe de alta parte, discuta cu una, cel mult doua persoane odata, presiunea multimii fiind eliminata. Dupa depunerea actelor, cetatenii ies pe o alta usa, asigurandu-se astfel un circuit logic.
Un ultim aspect important: in urma amenajarilor facute, spatiul destinat preluarii imaginilor are o deschidere indeajuns de larga incat sa permita si accesul in carucioare a persoanelor cu dizabilitati.
10.03.2011
0 comentarii2520 vizualizări13 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0