Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 30038 vizitatori azi
Comunicarea locurilor de munca vacante catre A.J.O.F.M. Bistrita-Nasaud.

In evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud sunt inregistrate la acesta data 522 locuri de munca vacante. La nivel judetean, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 39 locuri de munca, iar pentru studii medii si profesionale 483 locuri de munca.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud reaminteste   angajatorilor din judet, ca au obligatia legala sa comunice la agentie toate ofertele de locuri de munca vacante disponibile.

Conform art.10 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii au obligatia sa comunice agentiei pentru ocuparea fortei de munca, in raza carora isi are sediul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora. In cazul in care, aceste locuri de munca vacante se ocupa, angajatorii trebuie sa instiinteze agentia in termen de 1 zi, de la data ocuparii acestora.

Prin sintagma locuri de munca vacante se intelege locurile de munca devenite disponibile ca urmare a incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, precum si locurile de munca nou- create.

Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei.

Conform art.41, alin.(2) din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii au obligatia sa comunice agentiei pentru ocuparea fortei de munca, in raza carora isi au sediul, incadrarea in munca a somerilor indemnizati in termen de 3 zile de la data angajarii.

Nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Constatarea si sanctionarea acestor contraventii se realizeaza de catre organele de control masuri active ale Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud.

Comunicarea de catre angajatori a locurilor de munca vacante, precum si comunicarea de catre angajatori a ocuparii locurilor de munca vacante care au fost comunicate se pot face atat pe suport de hartie cat si in format electronic, conform formularelor prevazute in anexa nr. 1A, respectiv in anexa nr. 1B. Modelele de anexa nr.1A, respectiv 1B se pot gasi pe suport de hartie la sediul agentiei si in format electronic pot fi descarcate de pe site-ul agentiei www.ajofmbn.ro, completate si trimise la adresa de mail ajofm@bn.anofm.ro.

De asemenea, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud poate  organiza selectii de personal sau miniburse la solicitatea agentilor economici.

 

Otilia Rapan

Director Executiv.

.

 

Foto - Marius Chiuzan

.

0 comentarii3059 vizualizări13 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0