Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 25 Septembrie 2020 - 1958 vizitatori azi
Formarea profesionala prin A.J.O.F.M. B-N in anul 2016.

Planul de formare profesionala pentru anul 2016  al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud prevede organizarea a 45 de programe de formare profesionala, care sa cuprinda 839 de someri, in 24 de ocupatii: - Agent de securitate; - Brutar; - Bucatar; - Camerista; - Cofetar; - Competente informatice; -Comunicare in limba engleza; - Confectioner asamblor articole textile; - Contabil; - Cosar; - Dulgher-tamplar-parchetar; - Fierar-betonist; - Ingrijitor batrani la domiciliu; - Inspector resurse umane; -Instalator instalatii tehnico sanitare si de gaze; - Lucrator in comert; - Lucrator in confectii din piele si inlocuitori; - Lucrator in cultura plantelor; - Lucrator in structuri pentru constructii; - Lucrator in tamplarie; - Ospatar(chelner); - Patiser; - Presator mase plastice; - Tehnician maseur; 

In ultimii cinci(5) ani prin AJOFM Bistrita - Nasaud s-au desfasurat mai multe serii de programe de formare profesionala "de infrumusetare" gen cosmetician, coafor, manichiura-pedichiura, frizer, stilist,protezist unghii tehnice, si in consecinta piata muncii locala a devenit saturata de aceste profesii. De aceea, anul acesta AJOFM Bistrita - Nasaud nu va mai organiza astfel de cursuri, ci vor aparea cursuri de calificare noi: " agent de securitate", "confectioner asamblor articole textile", "ingrijitor batrani la domiciliu", "lucrator in confectii din piele si inlocuitori", "lucrator in tamplarie" si "presator mase plastice". 

Din cele 45 de programe de formare profesionala, 44 se adreseaza somerilor si unul pentru persoanele private de libertate aflate in Penitenciarul Bistrita (1 program de formare profesionala in meseria de "lucrator in cultura plantelor").

In acest an, cu sprijinul Primariei Parva, AJOFM Bistrita - Nasaud isi propune sa organizeze un curs de calificare de "bucatar" pentru locuitorii aflati in aceasta zona.

Pentru inscrierea la un program de formare profesionala sunt necesare urmatoarele documente:

-         cerere tip (se completeaza la sediul A.J.O.F.M. B - N);

-         copie act de identitate;

-         copie certificat de nastere;

-         copie certificat casatorie (pentru femei);

-         copie diploma studii (ultimul act de studii);

-         carnet de somer sau adeverinta din care sa rezulte ca persoana este inregistrata la A.J.O.F.M. B-N ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca;

 Persoanele interesate sa urmeze un program de formare profesionala organizat de agentie,  sunt invitate sa se inscrie la sediul Centrului de Formare Profesionala din Bistrita, strada Garii, nr. 2 - 4, etaj ll, telefon 0263 - 236296.

 

 


Otilia Rapan - Director Executiv

 

Intocmit, Adina Preda

Consilier EURES

0 comentarii2527 vizualizări19 ianuarie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0