Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 7498 vizitatori azi
Mesajul Presedintelui Consiliului Judetean B-N transmis cu ocazia celebrarii Unirii Principatelor Romane.

Pentru ca proiectele mari sa se infaptuiasca este nevoie de timp, munca si sacrificii. Am ajuns ca astazi sa avem o tara, nu doar un popor, datorita sacrificiului inaintasilor nostri, care prin geniu, diplomatie sau sacrificiu, au facut posibil acest deziderat. Indiferent daca s-au nascut in Transilvania, Bucovina, Moldova sau Tara Romaneasca, 24 ianuarie este pentru toti romanii o zi de sarbatoare, o zi in care ne amintim de primul pas inspre crearea Romaniei moderne, care i-a adus recunoastere si demnitate in fata celorlalte state din Europa.

Romanii au aratat prin unirea de la 1859 ca sunt o natiune puternica, o natiune formata din oameni solidari, cinstiti si puternici, care sunt capabili sa depaseasca orizontul intereselor individuale pentru binele comun. Pentru prima data pana atunci, geniul politic a lui Alexandru Ioan Cuza si Mihail Kogalniceanu a facut ca anul 1859 sa fie pentru Romania un punct de cotitura in care viziune si reforma isi dadeau mana pentru a lasa frau liber progresului.

Astazi, la 157 de ani de la Unirea Principatelor, este de datoria noastra, a tuturor, indiferent de varsta, ocupatie sau convingeri politice sa luptam pentru idealul inaintasilor nostri: o Romanie puternica, o Romanie moderna, o Romanie a romanilor pentru romani. Impreuna, manati de un ideal maret, vom putea sa obtinem garantia reusitei noastre ca natiune.

Sa celebram cu bucurie Unirea Principatelor si sa reflectam la semnificatia acestei zile in care trebuie sa intelegem mai mult ca oricand ca Romania suntem fiecare dintre noi. Mai uniti si mai puternici pe zi ce trece. La multi ani romani! La multi ani Romania!

 

 

 resedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud,

Emil Radu MOLDOVAN

0 comentarii2660 vizualizări24 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0