Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 6808 vizitatori azi
Propunere pentru Bugetul 2016 a primariei Bistrita.

1.Achizitionarea casei Ioan Zidarul, monument emblematic pentru istoria Bistritei. Gasirea celei mai bune solutii pentru a i se da o destinatie: exemplu Casa Societatii Civile, unde Asociatiile, Fundatiile, ONG-urile sa se poata intalni pentru diferite activitati. Nu este lpsita de imprtanta si fosta biblioteca judeteana de pe Str. Garii.

2. Studiu trafic si proiect pentru redeschiderea traficului pe Str. Romana cu Dimitrie Cantemir. S-ar decogestiona astfel traficul de pe Bdul. Decebal.

3. Reinfiintarea unui obor (targ de animale si cereale) care sa vina in sprijinul crescatorilor din Jud. BN, locatia propusa: Sarata, aflata pe drumul oierilor din zonele cu traditie (Sieu, Ardan, Monor).

    Inclusiv vanzarea si sacrificarea mieilor sa se faca aici si nu in pietele alimentare din Mun. Bistrita si care da o nota de ev mediu acestei manifestari.

4. Iubitorii de animale care adopta un caine comunitar din Centrul de Detentie de la Primarie, sa fie stimulati pentru intretinerea lui pe toata durata vietii catelului cu suma de 100 RON/luna. Avand in vedere ca in fiecare an raman o groaza de bani neconsumati de la bugetul local, masura propusa mi se pare binevenita si civilizata.

5. Dublarea sumei in lei la capitolul spatii verzi. Cumpararea de specii de copaci de valoare dendrologica pentru aliniamentul stradal (ex: Alunul Ornamental - voi prezenta poze, seminte si sursa).

6. Interzicerea cu desavarsire a cheltuirii banului public si din alte surse pe proiecte care aduc atingere si distrugere spatiilor verzi, inclusiv amplasarea de chioscuri.

7. Un nou parculet pentru cetatenii care locuiesc in zona Subcetate.

8. Sactionarea si intreruperea contractelor cu firmele care nu respecta termenele lucrarilor de executie de orice fel, castigate prin licitatie publica. Sa nu mai fie inscrise la licitatie pe o perioada de minim 5 ani.

9. Amenaarea, plantarea si aducerea terenului la o stare de folosinta a fosului depozit de deseuri din zavoaie, in prezent inchis. Plantarea cu rbori robusti si crestere foarte rapida (Paulownia).

10. Amplasarea de noi toalete publice in zonele: Big, Palatul de Justitie, Lama, Spitalu Judetean.

11. Revizuirea de urgenta a proiectului de asa zisa modernizare a Pietei Centrale, care in prezent este distructiv si incalca legea monumentelor istorice. Cerem amenajarea doar pe latura nordica, unde poate fi dalata, dar fara taieri de copaci si desfintarea perimetrelor inierbate.

12. Proiectarea si amenajarea cat mai rapida a trecerilor de pietoni subterane in zonele: Posta Veche, Piata Decebal, Han - Spitalul Judetean, B-dul Republicii - Coroana de Aur, B-dul Independentei - Biserica Sfanta Ana, B-dul Independentei - Kaufland. A nu se executa sub nici o forma aceste treceri pe structuri metalice supraterane de tip pasarela.

13. Cumpararea terenului de la Trezorerie si a punctului termic de pe Str. Alba Iulia (proprietate CJ) pentru executarea a 2 parcari supraterane.

14. Refacerea locasurilor pentru arborii de aliniament de pe toate strazile unde au fost acoperite de dale.

 

Bistrita       27.01.2016                                                                                                                 

 Balan Marius Horea Ecologist

 

0 comentarii3024 vizualizări28 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0