Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 18374 vizitatori azi
Intalnire intre medicii de familie si prefectul judetului.

In urma actiunilor de protest ale medicilor de familie incepute la nivel national in 21 martie 2016, prefectul Ovidiu Victor Frent a invitat la sediul Institutiei prefectului, in data de 22.03.2016, reprezentantii medicilor de familie din Bistrita-Nasaud: din partea Asociatiei Profesionale a Medicilor de Familie Bistrita-Nasaud, dr. Niculai Dumitru- presedinte si dr. Tanase Otilia - secretar, precum si reprezentantul Patronatului Medicilor de Familie din Bistrita-Nasaud, dr. Gabriel Munteanu.

 La intalnire au participat si Camelia Ilisuan, presedinte-director al CJAS si Anca  Andritoiu - director executiv al DSP Bistrita-Nasaud.

 Reprezentantii medicilor de familie au punctat principalele probleme cu care se confrunta medicii de familie pe plan local, venind in acest sens si cu propuneri pentru rezolvarea acestora.

Dintre punctele discutate, mentionam :

-          finantarea insuficienta a activitatii medicilor de familie din bugetul de stat;

-          contractul-cadru cu CJAS;

-          aplicarea prevederilor noului Cod fiscal in activitatea cabinetelor private ale medicilor de familie;

-          problema "Pacientul 21" - decontarea serviciilor medicale pentru o medie de doar 20 de pacienti/zi;

-          colaborarea deficitara cu primariile;

-          instabilitatea legislativa in domeniul sanitar;

-          functionarea greoaie a sistemului informatic dedicat detinatorilor de carduri de sanatate;

-          situatia centrelor de permanenta de pe raza judetului.

 Pe intreaga durata a discutiilor, prefectul a recunoscut importanta activitatii medicilor de familie si necesitatea ca acestia sa fie sustinuti pentru a oferi cetatenilor servicii medicale de cea mai buna calitate, mentinerea starii de sanatate a populatiei fiind o conditie esentiala in dezvoltarea economica si sociala a judetului nostru.  

   In acest sens, Institutia prefectului va transmite Ministerului Sanatatii toate nemultumirile exprimate de catre reprezentantii acestora, impreuna cu propunerile pentru imbunatatirea si eficientizarea activitatii specifice a acestora si a sistemului de sanatate publica in general.

 

Biroul de presa

 

0 comentarii3381 vizualizări23 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0