Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 26 Septembrie 2020 - 16860 vizitatori azi
Delegatie a Camerei de Agricultura din Polonia, in vizita la Beclean.

Reprezentanti ai Camerei de Agricultura din Polonia se afla in aceste zile in vizita la Beclean. O delegatie formata din opt persoane a ajuns in orasul de pe Somes, joi, 19 mai, in jurul orei 15.00. Administratia locala, condusa de catre primarul Nicolae Moldovan i-a primit pe oaspetii polonezi la sediul Primariei Beclean. 

Dupa sosire la primaria orasului membrii delegatiei au semnat in Cartea de Onoare, iar apoi au fost invitati de catre primarul Nicolae Moldovan si viceprimarul Mathe Stefan in sala de sedinte a Consiliului Local, pentru prezentarile de rigoare: pe de o parte, aparatul administrativ al Primariei, pe de alta parte, reprezentantii Camerei de Comert si Agricultura din Polonia: vicepresedintele; directorul unei intreprinderi foarte mari de investitii din zona reprezentata; un producator de fructe si legume, proprietar important de terenuri, factor semnificativ de dezvoltare in regiune; un crescator de animale, detinator a 70 de hectare; un consilier pe probleme de agricultura; directorul Biroului, un primar dintr-o localitate mica. Totodata acestia activeaza si in diferite Consilii de Administratie din regiune si in organizatii de tip GAL, structuri populare precum un centru al gospodinelor axat pe promovarea traditiilor si a gastronomiei cu specific national.

Aratandu-se bucuros de aceasta infratire, dar si cu intentia declarata de intensificare a relatiilor de prietenie, primarul a facut oficiile de gazda, oferindu-le invitatilor cateva obiecte reprezentative pentru oras si pentru judet.

"Ma bucur ca ati ajuns cu bine si abia astept sa ne impartasiti din experienta dumneavoastra, mai ales ca agricultura este un domeniu pe care nu dorim sa-l neglijam la Beclean", le-a spus primarul Nicolae Moldovan, care dupa ce i-a primit pe polonezi la sediul Primariei, i-a invitat sa viziteze centrul orasului, recent modernizat si schimbat in totalitate. Delegatia straina a intrat si in Catedrala Ortodoxa din Beclean, unde parintele protopop Doru Zinveliu le-a explicat cum a fost ridicat lacasul.

Delegatia poloneza, condusa de catre domnul Jan Marek Lenczowski, presedintele regiunii Myslenice, urmareste un schimb de experienta cu beclenarii si doreste sa initieze o colaborare in domeniul agricol intre cele doua parti.

Programul vizitei oaspetilor polonezi va include intalniri cu reprezentantii administratiei publice locale beclenare, discutii cu membrii G.A.L. Tinutul Haiducilor si initierea unor legaturi cu societati comerciale din domeniul agriculturii si industriei alimentare locale din zona Becleanului.

Scopul principal al acestei vizite si a programului delegatiei poloneze este acela de a facilita intensificarea relatiilor comerciale romano - poloneze, impartasirea de exemple de buna practica, identificarea impreuna a solutiilor specifice la probleme specifice in vederea dezvoltarii locale durabile, precum si gasirea oportunitatilor de parteneriate economice si comerciale in domeniul agriculturii si a activitatilor conexe

In mod special se doreste realizarea unei cooperari transfrontaliere durabile intre regiunea Malopolska si zona orasului Beclean, prin intermediul Grupului de Actiune Locala Tinutul Haiducilor, ce are centrul in orasul Beclean si G.A.L -uri ce functioneaza in amintita regiune poloneza.

Oaspetii din Polonia vor sta la Beclean pana in data de 22 mai.

0 comentarii4627 vizualizări20 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0