Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 26 Septembrie 2020 - 17540 vizitatori azi
Focus pe industria cosmetica si a suplimentelor naturale, in Transilvania de Nord.

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in parteneriat cu Comisia Europeana -Directia Generala Centrul Comun de Cercetare, organizeaza in 26 mai 2016 un eveniment din cadrul  Actiunii pregatitoare privind elaborarea Strategiei de Specializare Inteligenta a Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

Evenimentul va avea loc joi, 26.05.2016, cu incepere de la ora 9:30, la Grand Hotel Napoca, Cluj-Napoca si se va desfasura sub forma unui focus grup.

Intalnirea se adreseaza companiilor, organizatiilor de cercetare, mediului academic si reprezentantilor societatii civile care fac parte din lantul valoric al obtinerii produselor cosmetice si a suplimentelor alimentare bazate pe resurse naturale, precum si altor reprezentanti ai unor industrii conexe.

Pentru identificarea domeniilor cu potential de specializare inteligenta la  nivelul regiunii noastre, este cruciala implicarea tuturor actorilor cheie: mediul de afaceri, mediul academic, administratia publica si societatea civila, utilizand metoda "descoperirii antreprenoriale".

Strategiile de Specializare Inteligenta regionale sunt promovate de Comisia Europeana pentru fundamentarea riguroasa a investitiilor in cercetare-dezvoltare-inovare. Data fiind importanta acestora pentru cresterea competitivitatii economice regionale prin concentrarea resurselor in domeniile competitive si cu potential de excelenta la nivel regional, strategiile de specializare inteligenta nationale si regionale sunt conditionalitati ex-ante pentru utilizarea Fondurilor Europene. Acestea ajuta regiunile sa identifice avantajele competitive si sa-si valorifice potentialul inovator, concentrand resursele asupra unui numar limitat de prioritati de crestere inteligenta.

Elaborarea strategiei presupune un amplu proces partenerial care aduce impreuna actorii cheie de la nivel regional (mediul de afaceri, mediul academic, administratia publica si societatea civila), dar si consultari cu alte regiuni din Europa.

Sanda Catana, directorul general interimar al ADR Nord-Vest a declarat: "Regiunea noastra este una dintre regiunile alese sa beneficieze de sprijin din partea Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene pentru elaborarea strategiei de specializare inteligenta, in cadrul proiectului pilot "Sprijin RIS3 in regiunile mai putin dezvoltate". Implicarea expertilor CE aduce plus valoare intregului proces, dar mai ales in etapa de analiza a potentialului pentru inovare prin procesul descoperirii antreprenoriale, element de noutate metodologica ce  diferentiaza strategia de specializare inteligenta de restul strategiilor elaborate pana in prezent".

 

Contact: Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, tel. 0755777020, fax 0264 439222, www.nord-vest.ro, secretariat@nord-vest.ro, comunicare@nord-vest.ro

0 comentarii2982 vizualizări26 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0