Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 24 Februarie 2020 - 4818 vizitatori azi
Casa de Cultura si drumul spre Cormaia, aproape de finalizare, la Sangeorz Bai.

Doua proiecte de anvergura sunt aproape de finalizare in orasul Sangeorz-Bai, ambele realizate cu finantare guvernamentala. Este vorba despre reabilitarea Casei de Cultura din localitate si modernizarea DC 2 B, din DN17 D spre Cormaia, pe un tronson de 5 kilometri.  Ambele santiere au  fost vizitate, la invitatia primarului Roland Venig, de catre Liviu Dragnea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si de presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan.

         "Va fi o calitate a lucrarilor asemanatoare Casei Municipale de Cultura din Bistrita. Proiectul Companiei Nationale de Investitii are asigurata cofinantare si din partea nostra. Vor fi 250 de locuri de la 300, pentru ca am preferat fotolii", a remarcat, la fata locului, edilul Roland Venig, adaugand ca orasul merita un astfel de edificiu. Acesta a mentionat ca pana in septembrie, investitie de 2,5 milioane lei (inclusiv TVA) va fi finalizata, inclusiv cu dotarile necesare.  

Un alt proiect aflat intr-un stadiu foarte avansat este cel de modernizare a DC2 B, din drumul national 17 D spre Cormaia. Fondurile au fost alocate in baza Ordonantei 28/2013, in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala, chiar Liviu Dragnea fiind cel care a parafat contractul de finantare. Lucrarile au fost executate in aproximativ 5 luni, de catre SC Frasinul SRL, si cuprind pe langa modernizarea propriu-zisa a drumului cu strat de bitum aditivat, si consolidari de mal, cu gabioane, pe cativa kilometri. Contractul de lucrari a fost de 9,7 milioane lei, iar in uram licitatiei a fost adjudecat la 8,250 milioane lei (inclusiv TVA).

Fostul ministru al Dezvoltarii a precizat ca Programul National de Dezvoltare Locala este singurul program investutional guvernamental care functioneaza si care nu poate fi oprit. Despre noi santiere, spunea acesta, usile la Guvern sunt inchise, asta pana in toamna ce va veni un alt Guvern.

 "Toate proiectele sunt cuprinse in program cu valoarea totala, in contractele facute cu primariile, astfel ca niciun Guvern nu le poate opri. Nu am folosit procedura de ramburasare, asa cum propuneau niste functionari, ci decontare directa. Cine e primul venit, e primul servit, daca constructorul e harnic, munceste, trimite facturile si primeste banii", a precizat Liviu Dragnea.

 

   Text -   http://www.rasunetul.ro/casa-de-cultura-si-drumul-spre-cormaia-investitii-aproape-de-finalizare-la-sangeorz-bai


Foto - Marius Chiuzan

.

0 comentarii2394 vizualizări26 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0