Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 22 Februarie 2020 - 5710 vizitatori azi
Existenta o situatie de urgenta, generata de incetarea activitatii de colectare si transport a deseurilor.

Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Ovidiu-Victor Frent, a luat act de informarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Municipale in judetul Bistrita-Nasaud prin care s-a adus la cunostinta faptul ca  operatorul S.C. Vitalia Serviciii pentru Mediu S.A. nu mai detine licenta de operare, avand ca si consecinta incetarea contractului cu acesta si imposibilitatea prestarii serviciului de salubrizare in judet.

Astfel, in data de 12.08.2016, prefectul judetului, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, a convocat o sedinta extraordinara a CJSU BN pentru a se constata iminenta producerii unei situatii de urgenta la nivelul judetului, in cazul incetarii activitatii de colectare si transport a deseurilor de catre operatorul de salubrizare, prin eventuala poluare a mediului si afectarea sanatatii populatiei.

 Ca urmare a adoptarii Hotararii CJSU BN nr. 6 din 12.08.2016 s-a dispus ca Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Municipale in judetul Bistrita-Nasaud sa intreprinda, in regim de urgenta, toate masurile necesare pentru asigurarea continuitatii serviciului de salubrizare, respectiv activitatea de colectare si transport a deseurilor din judet la centrul de Management Integrat al Deseurilor de la Tarpiu.

Data fiind situatia potential generatoare de risc asupra sanatatii populatiei si mediului, prefetul judetului a solicitat institutiilor responsabile cu evaluarea riscului specific la imbolnaviri in masa o analiza care sa contina impactul pe care ar putea sa-l aiba situatia prezentata mai sus, precum si masurile necesare pentru evitarea acesteia.

De asemenea, prefectul a dispus completarea Ordinului Prefectului nr. 17/12.02.2015 pentru reorganizarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta si aprobarea Regulamentului de organizare si functionare cu grupul de suport tehnic pentru risc biologic, risc care poate duce, in situatia nesalubrizarii localitatilor, la imbolnaviri in masa (epidemii, epizotii/zoonoze).

Avand in vedere adresa nr. 1702/18.08.2016 a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Municipale in judetul Bistrita-Nasaud prin care s-a comunicat Hotararea privind aprobarea incetarii Contractului de concesiune nr. 187/2014 cu operatorul care presta serviciul de salubrizare in judet, prefectul judetului a convocat, in data de 19.08.2016, intr-o noua sedinta extraordinara, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, la care a participat si conducerea ADI Deseuri, reprezentata de primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Teodor Cretu si de directorul executiv, Sabin Dragomir Cimpan.

Reprezentantii ADI Deseuri au informat CJSU BN asupra evolutiei  si situatiei prezente a salubrizarii judetului, precum si asupra masurilor luate pentru continuitatea acestei activitati, in conditiile incetarii contractului cu S.C. Vitalia Servicii pentru Mediu S.A.

In urma sedintei a fost adoptata Hotararea nr. 7 din 19.08.2016 prin care s-a constatat existenta unei situatii de urgenta la nivelul judetului, generata de incetarea activitatii de colectare si transport a deseurilor de catre operatorul de salubrizare.

 Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Municipale in judetul Bistrita-Nasaud va lua act de situatia de urgenta constatata si va dispune masurile legale, in regim de urgenta, pentru asigurarea continuitatii activitatii de colectare si transport a deseurilor din judet, informand zilnic prefectul judetului, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, despre stadiul masurilor aplicate.

          De asemenea, membrii grupului de suport tehnic pentru risc biologic vor monitoriza permanent si vor informa prefectul despre situatia generata la nivelul judetului.

 

Biroul de presa

0 comentarii3661 vizualizări20 august 2016
rss 2.0
rss 2.0