Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Dacian Ciolos si Francois Hollande, au participat la inaugurarea uzinei de asamblare a elicopterelor Airbus.

Prim-ministrul Dacian Ciolos a participat alaturi de presedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, la inaugurarea unui proiect important al cooperarii economice romano-franceze, o noua uzina de asamblare a elicopterelor Airbus H215, pe platforma IAR Ghimbav, Brasov. Dezvoltarea acestui proiect va crea 350 de noi locuri de munca pana in 2020. Este vorba despre un proiect care presupune investitii de 51,7 milioane de euro, din care 15,5 milioane de euro in infrastructura, si care beneficiaza de ajutoare de stat din partea Guvernului Romaniei in valoare de peste 5 milioane de euro.

 "In spiritul parteneriatului strategic dintre Romania si Franta, am dorit sa marcam impreuna o noua poveste de succes in cooperarea economica bilaterala, prin dezvoltarea unui domeniu cu o mare valoare adaugata pentru ambele parti - domeniul aeronautic. Am inaugurat o investitie pe termen lung, intr-un domeniu strategic, care imbina schimbul de tehnologie, formarea profesionala si noi game de productie", a declarat cu acest prilej premierul Dacian Ciolos.

 Impreuna cu inaltul oficial francez, seful Executivului roman a cunoscut o parte din angajatii uzinei si a avut o discutie cu reprezentantii conducerii Airbus Helicopters Romania, care le-au prezentat oaspetilor etapele de dezvoltare prevazute pentru acest proiect demarat dupa ce, in noiembrie 2015, Airbus Aviation a fost invitata sa investeasca si sa dezvolte capacitatile de productie din Romania, alaturi de Romaero si Aerostar.

 Pe langa liniile de fabricatie, uzina inaugurata va avea un birou de cercetare, departament pentru vanzari si un centru de formare profesionala. In plus, in strategia prezentata de catre investitorul francez, este prevazuta asocierea cu societatile aeronautice din Romania, iar elicopterele fabricate la Ghimbav in urmatorii ani vor deservi piata globala. Se estimeaza ca primele elicoptere Airbus H215 produse in Romania vor fi gata la sfarsitul anului 2017- inceputul anului 2018.

 Proiectul este intarit si de o componenta educationala, in spiritul sistemului dual de educatie pregatit de Guvern. Tinerii care vor dori sa lucreze in acest domeniu vor avea astfel acces la o mai buna pregatire profesionala si o integrare mai rapida in procesul de productie gratie parteneriatului romano-francez incheiat intre Airbus Helicopters, ministerele educatiei din Romania si Franta si colegiile tehnice sau universitatile din Brasov si Bucuresti.

 Cu ocazia vizitei la noua uzina de asamblare a elicopterelor Airbus H215 de la Ghimbav, premierul Dacian Ciolos s-a intalnit si cu elevii clasei a IX-a speciale, sponsorizata de Airbus Helicopters, de la Colegiul Tehnic Transilvania Brasov, prima promotie care aspira la bacalaureatul profesional.

Din delegatia care l-a insotit la Brasov pe premierul Dacian Ciolos au facut parte Costin Borc, viceprim-ministru, ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri si Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice.

 

 

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Telefon: +40741252555

Website: http://www.gov.ro/,

Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

0 comentarii2695 vizualizări14 septembrie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0