Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 19 Februarie 2020 - 10532 vizitatori azi
22 septembrie 2016: Ziua Internationala fara autoturism.

La Bistrita, accesul auto va fi suspendat in Piata Centrala, respectiv pe strazile Dornei si Gheorghe Sincai. In fiecare an, in 22 septembrie, orase din intreaga lume organizeaza, sub logo-ul "In oras, fara autoturism", o zi in care cetatenii sunt incurajati sa renunte la autoturismele personale in favoarea mijloacelor de transport alternative - cele de transport in comun si cele nepoluante: biciclete, trotinete si chiar mersul pe jos.

Primaria municipiului Bistrita organizeaza o astfel de actiune maine, 22 septembrie, cand intre orele 8.00 - 18.00 va fi suspendat accesul auto in str. Dornei, Piata Centrala si str. Gheorghe Sincai (pana la intersectia cu str. Mihai Eminescu si str. Dogarilor), riveranii fiind rugati sa parcheze in alte zone.

In data de 22 septembrie, comerciantii din zona in care se suspenda traficul rutier vor putea efectua aprovizionarea pana la ora 8.00 si dupa ora 18.00.

Va multumim pentru intelegere.

 

Bicicleta - piesa de rezistenta a cinci evenimente programate pentru maine.

Joi, 22 septembrie 2016, in cadrul evenimentului "Ziua Internationala fara autoturism" se vor desfasura doua concursuri adresate cetatenilor care utilizeaza bicicleta in mod curent. Cele doua concursuri sunt:

1. "Seniorul biciclistilor" - se premiaza cel mai varstnic biciclist si biciclista;

2. "Familia pe doua roti" - se premiaza familiile care participa la turul ciclist "CitiZEN" organizat in aceeasi zi, cu cel putin doi membri.

Inscrierile pentru cele doua concursuri se fac in aceeasi zi - 22 septembrie 2016, intre orele 10.00 - 16.00, la standul de informare amplasat in fata primariei (Piata Centrala, nr. 6) sau direct la startul turului ciclist de la ora 17.00.

Sunt invitati sa participe cat mai multi cetateni care indeplinesc conditiile necesare inscrierii la aceste concursuri, devenind astfel un exemplu de bune practici pentru concetateni.

Incepand cu ora 16.45 va invitam la o prima repriza de demonstratie a bikerului bistritean LEVENTE IANOSI.

Va reamintim ca maine, de la orele 17.00, se va desfasura turul ciclist "CitiZEN", iar singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca participantii la acest tur este sa aiba cel putin 14 ani impliniti.

Premierea castigatorilor inscrisi la concursurile "Seniorul biciclistilor" si "Familia pe doua roti" va avea loc dupa incheierea turului ciclist "CitiZEN". Tot atunci vor fi premiati si castigatorii CAMPANIEI MOBI.

Evenimentul va fi incheiat de nominalizarea Ambasadorului mobilitatii din Bistrita si de o a doua repriza de indemanare a bikerului bistritean LEVENTE IANOSI.

 

Asociatia "Cercetasii bistriteni" participa la "Saptamana europeana a mobilitatii"

 Joi, 22 septembrie, de "Ziua Internationala fara autoturism", membrii Asociatiei "Cercetasii bistriteni" organizeaza o serie de actiuni derulate prin proiectul ECOLAND.

Bistritenii sunt invitati in Parcul Municipal, unde buna dispozitie si cantecele cercetasesti vor anima toate activitatile care se vor desfasura incepand cu ora 15.00:

- SUNPOWER Bistrita - montarea unui sistem pentru generarea energiei electrice, care permite utilizatorilor sa isi incarce dispozitivele smart;

- ECOLAND ARTEXPO - expozitie cu materialele realizate in Tabara ECOLAND;

- ateliere de creatie, confectionare de gulgute, noduri utile in activitati outdoor.

 

Saptamana Mobilitatii Europene - Programul zilei de 22 septembrie 2016

 Pentru intervalul 16 - 22 septembrie au fost programate in acest an, la nivel mondial, numeroase evenimente dedicate Saptamanii Mobilitatii Europene, sub motto-ul "SMART MOBILITY. STRONG ECONOMY." Tema din acest an, "Mobilitate inteligenta si durabila - o investitie pentru Europa", ne invita sa reflectam asupra obiceiurilor noastre de mobilitate si sa avem in vedere impactul economic pozitiv pe care modurile de transport inteligente si durabile le pot avea la nivel personal si familial, al actorilor economici din orasul nostru, dar si la nivelul societatii in ansamblu.

In ultima zi a Saptamanii Mobilitatii Europene, 22 septembrie 2016, care este declarata si Ziua Internationala fara autoturism, la Bistrita se vor desfasura numeroase evenimente menite sa sublinieze importanta unui mod de viata mai sanatos atat pentru noi, oamenii, cat si pentru mediul inconjurator. Iata programul evenimentelor:

 

Joi 22 septembrie, Ziua Internationala fara autoturism

 Orele 8.00 - 18.00: Trafic rutier suspendat in perimetrul str. Dornei - Piata Centrala - str. Gheorghe Sincai.

 

"Sa pedalam pentru energie verde!"

Doua biciclete generatoare de energie electrica, amplasate in fata primariei vor incarca, prin pedalare, telefoanele trecatorilor.

 

"Smart mini-CitiZENs"

- Orele 10.00 - 12.00: jocuri distractive de mobilitate inteligenta adresate prescolarilor si scolarilor din ciclul primar - animatie cu MASCOTA ECO.

Actiune in Piata Centrala, in colaborare cu gradinite, scoli primare si Centrul Europe Direct Bistrita.

- Orele 12.00 - 14.00: street- football in centrul orasului, organizat impreuna cu Scoala gimnaziala nr. 1.

 

SUNPOWER - PROIECT ECOLAND

Ora 15.00: actiunea este realizata de Asociatia "Cercetasii bistriteni" si consta in confectionarea si montarea unui sistem pentru generarea si stocarea energiei electrice prin montarea unui panou fotovoltaic de 20 W care permite utilizatorilor sa isi incarce dispozitivele smart.

Locatie: PARCUL MUNICIPAL

 

Ora 16. 45: Bike-trial demo, partea I, sustinut de Levente Ianosi, unul dintre cei mai buni bikeri din Romania.

 Ora 17.00: Turul ciclist "CitiZEN"

Traseu: Pietonal (statuia fotografului) - Piata Centrala - str. Gheorghe Sincai - B-dul Independentei - Intoarcere sens giratoriu Kaufland si retur - B-dul Independentei (aleea de biciclete) - str. Alexandru Odobescu - str. Parcului - str. Vasile Conta - str. C.R. Vivu - Bistricioarei - Piata Petru Rares - str. Dornei - Piata Centrala - Pietonal.

Participantii trebuie sa aiba varsta peste 14 ani.

 

"Seniorul biciclistilor": va fi premiat cel mai varstnic biciclist si biciclista - loc de desfasurare: Pietonal (langa statuia fotografului).

"Familia pe doua roti" - vor fi premiate familiile care participa la turul ciclistic "CitiZEN" cu cel putin doi membri.

Inscrierile se fac in data de 22 septembrie, intre orele 10.00 - 16.00, la standul de informare din fata primariei (Piata Centrala, nr. 6) sau direct la startul turului ciclist de la ora 17.00.

 

Premierea castigatorilor inscrisi la concursurile "Seniorul biciclistilor", "Familia pe doua roti" si CAMPANIA MOBI.

 

Ambasadorul mobilitatii durabile din Bistrita "CitiZEN"

 

Bike-trial demo, partea a II-a, sustinut de Levente Ianosi, unul dintre cei mai buni bikeri din Romania.

 

In zilele de 21 - 22 septembrie, Agentia de Protectie a Mediului Bistrita-Nasaud va efectua determinari de zgomot la intersectia str. Dornei - Piata Centrala.

 

In 22 septembrie, LINIA VERDE: Linia nr. 2 Viisoara - Unirea, transport gratuit pentru elevii care merg si vin de la scoala, actiune realizata in colaborare cu S.C. TRANSMIXT S.A.

0 comentarii4788 vizualizări22 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0