Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 19 Februarie 2020 - 10030 vizitatori azi
Invata impreuna cu mine.

Municipiul Bistrita in parteneriat cu Scoala Gimnaziala nr.7 Bistrita a organizat conferinta de incheiere a proiectului « Invata impreuna cu mine » finantat prin Apelul Sinergii pentru viitor -copii in situatii de risc, din cadrul Programului RO10 -« Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale » program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE), 2009-2014. Valoare proiectului fiind de 998.741 lei cu finantare 100%.

Evenimentul a avut loc in data de 30 septembrie 2016, incepand cu ora 10.00 la sediul Primariei municipiului Bistrita, Sala de conferinte.

       In cadrul conferintei au fost comunicate rezultatele proiectului raportate la scopul proiectului care a condus la intarirea coeziunii sociale si reducerea diferentelor sociale pe plan local prin implementarea de programe sociale si educative adresate copiilor si parintilor aflati in situatie de risc social (cu atentie speciala acordata copiilor de etnie roma) din comunitatile Viisoara si Sarata.

Valoarea adaugata obtinuta de pe urma implementarii acestui proiect a fost:

• Activitati de educatie informala si nonformala a ameliorat  comportamentul de adaptare scolara.

 • S-a creat motivatii optime pentru activitatea(participarea) scolara, elevii promovati ai ciclului gimnazial de clasa a VIII a, fiind toti admisi la liceu si scoli profesionale de pe raza municipiului Bistrita

 • Prevenirea comportamentului de esec si abandon scolar, parintii participand la grupurile de discutii cu psihologul,

• Cointeresarea familiei in activitatile de timp liber si educatie in scopul ameliorarii relatiei intrafamiliale (copii-adulti).

• Activitatea de supraveghere si sprijin in efectuarea temelor scolare.

 • Activitati recreative de socializare, de petrecere a timpului in colaborare cu scoala (atelier de creatie, excursii, drumetii, vizite, la obiective turistice).

• Facilitarea integrarii scolii in comunitate si medierea relatiei parinti-scoala in cazul familiilor prea ocupate sau dezinteresate pentru educarea copiilor lor.

 • Prin creearea de activitati compensatorii si recompensatorii copiii cuprinsi in forma de invatamant primar, au stabilit  un nivel motivational ridicat pentru participarea la activitatile scolare.

 • S-au desfasurat activitati de dobandire a deprinderilor de viata independenta si autonomie personala, gestionarea timpului liberInformatii suplimentare despre acest proiect se pot obtine de la Directia Municipala de Servicii Sociale str. Dornei, Nr.12,  tel 0263/211940 0756222048 persoana de contact,  manager proiect: Dreptate Radu Ioan.

 

0 comentarii2625 vizualizări30 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0