Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 04 Iulie 2020 - 11354 vizitatori azi
1,3 milioane lei pentru recuperarea unor bunuri din tezaurele dacice.

Bugetul Ministerului Culturii si Patrimoniului National a fost suplimentat cu aproximativ 1,3 milioane lei pentru recuperarea unor bunuri culturale de patrimoniu, aflate in afara tarii, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul sedintei de astazi.
"Este vorba despre o bratara dacica din aur, 229 de monede, din care 27 de monede de aur, restul de argint si 2 scuturi dacice din fier" a subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului.
Bunurile fac parte din tezaurele dacice si au fost sustrase din rezervatia arheologica a cetatilor dacice din Muntii Orastiei, sit clasat ca monument istoric, apartinand domeniului public.
"Toate bunurile au fost expertizate de o comisie desemnata de Ministerul Culturii, concluzia fiind ca obiectele apartin patrimoniului cultural national si trebuie incluse in categoria tezaur, acestea avand o valoarea exceptionala nu doar prin continut, ci si prin contributia pe care studierea lor o va aduce cunostintelor in domeniul artei, religiei si civilizatiei dacice" a mai spus Ioana Muntean.
Banii vin din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe anul 2011.

Biroul de presa.

0 comentarii2016 vizualizări07 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0