Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 23 Septembrie 2019 - 8458 vizitatori azi
Proiectele de succes finantate in Transilvania de Nord, prezentate in cadrul Forumului Regional al Oportunitatilor Europene, editia a4a

Nu mai putin de 12 proiecte de succes, cofinantate din fonduri europene in Regiunea Transilvania de Nord, vor fi prezentate publicului maine, miercuri, 13 aprilie 2011, in cadrul editiei a patra a Forumului Regional al Oportunitatilor Europene. Evenimentul este singurul targ regional dedicat programelor si proiectelor cofinantate din fondurile structurale pentru perioada 2007-2013 in Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord).

"Forumul Regional al Oportunitatilor Europene 2011" se desfasoara pe parcursul a trei zile, in perioada 13-15 aprilie 2011, in cadrul targului Universitaria, la Expo Transilvania Cluj.

 

La lucrarile de maine din cadrul Forumului, sunt asteptati circa 100 de participanti: structurile regionale responsabile cu programele de finantare, beneficiari si potentiali beneficiari, mass-media, publicul larg. Evenimentul se desfasoara intre orele 13,30 - 17,00 la sala Workshop, Expo Transilvania, conform agendei atasate.

 

La deschiderea oficiala de la ora 13,30 sunt asteptati sa participe si sa ia cuvantul Dl. PATAKI Csaba, subprefect judetul Satu Mare, Dl. Nicolae BEURAN, consilierul presedintelui Camerei de Comert si Industrie Cluj, Dl. Ioan AVRAM, director executiv Expo Transilvania, Dl. Claudiu N. COSIER, director general Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

 

In cadrul Forumului, beneficiarii de fonduri vor face schimb de bune practici in ceea ce priveste proiectele finantate in Transilvania de Nord. Scopul este promovarea acelor proiecte care vor produce o dezvoltare reala, pe termen lung, a regiunii noastre si multiplicarea acestora la nivelul altor judete sau regiuni din Romania si chiar Europa.

 

Prezentarile celor 12 proiecte vor fi sustinute de structurile regionale responsabile cu programele de finantare si de beneficiarii fondurilor. Enumeram cateva dintre aceste proiecte: "Laborator de Testare, Cercetare si Certificare a Motoarelor cu Ardere Interna ce Functioneaza cu Biocombustibili" (UTCN), "Service mobil pentru calculatoare" (SC Departament IT), "Cetatea Oradea si steaua sa norocoasa - Regio" (Primaria Oradea).

 

In zilele de joi si vineri, 14 si 15 aprilie, la standurile structurilor regionale va avea loc "Bursa de contacte", o platforma de informare incluzand distribuirea de materiale informative despre programe si proiecte dar si despre Uniunea Europeana, institutiile sale, politici si valori europene.

 

Forumul Regional al Oportunitatilor Europene este organizat de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, cu sprijinul Expo Transilvania S.A. si Camera de Comert si Industrie Cluj si a structurilor regionale.

 

Forumul are loc sub umbrela Conventiei de colaborare la nivel operativ incheiata intre Organismele Intermediare (structurile regionale) si Prefecturile din Regiunea Transilvania de Nord. Cele opt structuri regionale sunt: Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie Cluj-Napoca, Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Mediu Cluj-Napoca, Organismul Intermediar Regional a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Regiunea Nord-Vest (subordonata Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale), Unitatea Regionala pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Nord-Vest (Educatie), Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, Directia Generala Organism Intermediar POS CEE Axa 2 - CDI si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic - OI POS DRU, Biroul Regional Nord-Vest.

 
Contact: 
Lia Valendorfean, expert PR, 
ADR Nord-Vest, tel 0755-777011, comunicare@nord-vest.ro
0 comentarii1722 vizualizări12 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0