Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Ajutor financiar nerambursabil si direct de 100% pentru IMM-urile din industriile albastre.

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, partener in cadrul proiectului NEPTUNE, lanseaza Schema de vouchere si servicii suport pentru inovare si antreprenoriat, care se adreseaza microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii precum si viitorilor antreprenori. Bugetul total alocat pentru Regiunea Nord-Vest este de 270.000 euro. 

Voucherele reprezinta o modalitate de a oferi sprijin financiar direct si nerambursabil 100%, sumele fiind intre 5.000 - 60.000 euro, IMMurilor si viitorilor antreprenori din Transilvania de Nord.

Astfel, vor avea oportunitatea de a beneficia de acoperirea integrala a costurilor pentru servicii de proprietate intelectuala, consultanta juridica si asistenta in vederea certificarii, dezvoltare tehnologica de produs sau proces, dezvoltare de solutii ITC, transfer tehnologic, prototipare, servicii si documentatie pentru internationalizare, incubare si servicii suport pentru antreprenoriat. 

Aplicatiile pot fi depuse individual sau in parteneriat cu firme din regiunile NEPTUNE, de catre IMMuri si viitori antreprenori din domenii precum ITC, energie, mediu, agricultura, apa, care prin activitatea lor pot contribui la dezvoltarea sectoarelor:

-                   Managementul resurselor de apa in mediul urban si rural

-                   Logistica portuara, transport maritim si fluvial    

-                   Mediu si energie regenerabila hidroelectrica.

Documentatia este disponibila pe site-ul proiectului NEPTUNE: http://www.neptune-project.eu/Neptune-Accelerator/Call-for-Interest-SMEs-and-would-be-entrepreneurs

Sunt prevazute doua date limita pentru transmiterera aplicatiei on-line: 15 martie 2017 si 15 septembrie 2017. Proiectele inaintate vor avea ca termen maxim de finalizare luna octombrie 2018.

Obiectivul schemei de vouchere NEPTUNE este de a sprijini inovarea, antreprenoriatul si colaborarile transfrontaliere in industriile albastre in regiunile partenere: Regiunea Nord-Vest (RO), Noua Aquitanie, Occitania si Provence-Alpi-Coasta de Azur (FR), Attica si Grecia de Vest (GR), Lombardia (IT), Tara Bascilor si Catalonia (SP), Polonia si Suedia. Un pachet de servicii suport pentru inovare, internationalizare si antreprenoriat, furnizat de partenerii NEPTUNE, este de asemenea disponibil in cadrul apelului de finantare.

Proiectul NEPTUNE, finantat din programul de cercetare-dezvoltare-inovare Orizont 2020 al Comisiei Europene, dispune de un buget de 4,1 milioane de euro la nivelul celor 11 parteneri, din care 75% este dedicat sustinerii directe a IMMurilor prin schema de vouchere si prin serviciile suport acordate de catre parteneri.

 

Date de contact: Andreea Marcu, expert comunicare, Centrul Europe Direct Transilvania de Nord, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, tel: 0264/431550, fax: 0264/439222, mobil: 0755 777012, comunicare@nord-vest.ro, www.nord-vest.ro si Departamentul de Proiecte si Relatii Internationale, Ioana Dragos, manager de proiect

0 comentarii2807 vizualizări13 ianuarie 2017




rss 2.0
rss 2.0