Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 04 Iulie 2020 - 11282 vizitatori azi
Analiza serviciile medicale dupa reorganizarea Centrului de Sanatate Teaca.

In cadrul intalnirii  prefectului judetului domnul Daniel Cristian Florian, a directorului   Directiei de Sanatate Publica, si a directorului  Serviciului Judetean de Ambulanta cu primarul comunei Teaca si alti factori de decizie din comuna s-a efectuat o analiza in detaliu cu privire la serviciile medicale de care va beneficia comunitatea din zona prin  reorganizarea Centrului de Sanatate.

Din analiza cazurilor internate  in ultimii ani la Centrul de Sanatate Teaca rezulta ca au fost spitalizate in cea mai mare parte, cazuri sociale si de ambulatoriu.

Populatia din zona nu este afectata  de reorganizarea Centrului de Sanatate, beneficiind de servicii medicale astfel :

-  Unitatea medico-sociala cu 14 paturi isi va desfasura activitatea in continuare;

-Punctul de ambulanta Teaca va functiona cu program continuu ( 24 de ore din 24);

-          Se va infiinta, in perioada urmatoare,  Centrul de Permanenta. Pemanenta va fi asigurata de medicii de familie din zona.

-          La nivelul comunei se va infiinta un Camin pentru persoane varstnice, cu 30 de locuri, prin reorganizarea Centrului de Sanatate, cu posibilitatea preluarii personalului  auxiliar sanitar si administrativ.

Cheltuielile curente de functionare fiind asigurate pe o durata de maxim 33 de luni de la data incheierii contractului, de catre Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale.

- Medicii specialisti au posibilitatea sa lucreze in sistem ambulatoriu in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

            Prefectul judetului a solicitat primarului comunei Teaca sa supuna spre aprobare Consiliului Local infiintarea Caminului pentru persoane varstnice prin reorganizarea Centrului de Sanatate.

 

Prefect,

CRISTIAN DANIEL FLORIAN

0 comentarii2044 vizualizări13 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0