Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 05 August 2020 - 17898 vizitatori azi
Actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in municipiul Bistrita.

La data de 8 martie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice cu sprijinul Serviciului de Investigatii Criminale si al Politiei Municipiului Bistrita au efectuat controale si verificari de specialitate la agenti economici si persoane fizice care desfasoara activitati comerciale pe raza municipiului Bistrita, avand ca scop prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, precum si combaterea ilegalitatilor din domeniul schimbului valutar.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 30.500 lei, toate pentru fapte prevazute de Legea nr. 12/1990, fiind confiscat numerar in suma totala de 250 euro si 250 lei.

 

 

Infractiuni constatate la regimul rutier

 La data de 8 martie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat pe raza comunelor Galatii Bistritei si Teaca doi barbati, de 40 ani, respectiv de 60 ani, in timp ce conduceau mopede neinmatriculate.

 In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acestia nu detin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza s-au intocmit dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul neinmatriculat, respectiv conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 8 martie a.c., un barbat, de 28 ani, din Tureac, in timp ce conducea un autoturism, pe raza localitatii, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a derapat si s-a rasturnat in afara partii carosabile.

 In urma accidentului rutier a rezultat avarierea autoturismului.

Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de Sectia 2 Politie Rurala Prundu Birgaului.

 

 

Amenzi de peste 55 000 le,  pentru nerespectarea regulilor de circulatie

 La data de 8 martie a.c., politistii bistriteni au desfasurat actiuni pe raza judetului, pentru prevenirea si combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere, in special pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicati pietoni.

 Cu ocazia acestei actiuni au fost constatate si aplicate 250 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 55 875 lei, din care 102 pentru abateri ale pietonilor. De asemenea, au fost retinute 10 permise de conducere si 4 certificate de inmatriculare.

 

Politistii bistriteni recomanda pietonilor: 

  • sa se angajeze in traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde exista
  • sa se asigure permanent, chiar si atunci cand se afla pe trecerea pentru pietoni, ca traversarea se poate face in conditii de siguranta (vehiculele sunt oprite inaintea marcajului pietonal, in special cand drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens)
  • sa nu traverseze niciodata in fuga pe marcajul pietonal, indiferent de urgenta existenta la un moment dat
  • sa nu se deplaseze pe partea carosabila, iar acolo unde nu exista trotuar sau acostament (preponderent in mediul rural), sa se deplaseze pe partea stanga a drumului, cat mai aproape de marginea acestuia
  • pe vreme rea sau intuneric, sa poarte haine de culori deschise si/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili
  • sa nu traverseze prin fata sau prin spatele mijloacelor de transport in comun, atunci cand acestea sunt oprite in statie
  • copiii nu trebuie lasati sa traverseze singuri - ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele. Nu uitati! - copiii imita comportamentul rutier al adultilor.

 

 

 

 

 

0 comentarii3724 vizualizări09 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0