Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 30 Octombrie 2020 - 136 vizitatori azi
Este necesara relansarea proiectului european in jurul ideii de unitate.

Premierul Sorin Grindeanu a avut la Bruxelles, o serie de discutii cu Frederica Mogherini, Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, cu Serghei Stanishev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice, cu Gianni Pittella, presedintele Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, precum si alti lideri europeni, intre care Alexis Tsipras, prim-ministru al Republicii Elene, si  Antonio Costa, premierul Portugaliei.

In cadrul discutiilor, seful Executivului a sustinut necesitatea relansarii proiectului european pe baza ideii de unitate in jurul valorilor si principiilor fundamentale ale Uniunii Europene. "Romania este determinata sa se implice activ in sustinerea unei Uniuni consolidate, bazate pe coeziune, solidaritate si in spiritul valorilor fundamentale. Este nevoie de o abordare inclusiva, in format de dialog deschis participarii tuturor statelor", a afirmat prim-ministrul roman.

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a subliniat ca pentru Romania sunt importante politicile privind fondurile de coeziune si politicile agricole comune.

  Prim-ministrul Grindeanu a avut aceste discutii in contextul participarii la reuniunea PES, de la Bruxelles.

 

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

 

0 comentarii3591 vizualizări10 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0