Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 25 Mai 2020 - 7724 vizitatori azi
Creatiile marca Produs in Bistrita-Nasaud - un plus de culoare la Ostermarkt.

Produse traditionale si creatii manuale marca Produs in Bistrita-Nasaud dau o nota vesela si colorata Targului de Pasti al sasilor - Ostermarkt, organizat la Bistrita, in acest sfarsitde saptamana. Peste 20 de artizani si mici producatori din diverse colturi ale judetului, membri ai Asociatiei "Produs in Bistrita-Nasaud" sunt prezenti, in perioada 7 - 9 aprilie 2017, la Targul amenajat pe platoul din fata Palatului Culturii. Achizitonand creatiile lor unicat sau de serie mica vom face, cu siguranta, un cadou inedit si un gest de responsabilitate fata de comunitate, sustinand economia locala.

Targul de Pasti al sasilor bistriteni, organizat cu o saptamana inainte de marea Sarbatoare a Invierii, isi are originea in perioada cruciadelor, asa cum declara istoricii. Membrii comunitatii germane din Bistrita au transmis acest obicei peste secole, din generatie in generatie, la exodul sasilor in Germania si Austria, de la jumatatea secolului trecut. Traditia Targului de Pasti a fost reinviata la Bistrita in urma cu 15 ani. Portul popular, muzica si dansurile sasesti si svabesti vor anima zona centrala in acest sfarsit de saptamana iar Platoul din fata Palatului culturii este deja cartierul general al produselor mestesugaresti. Asociatia "Produs in Bistrita-Nasaud" este reprezentata de peste 20 de mestesugari si mici producatori care isi expun creatiile lor realizate cu mult suflet si multa imaginatie. Produse din lemn, decoratiuni de Pasti, artizanat, impletituri din papura, lumanari, piese de imbracaminte cu motive traditionale, accesorii, bijuterii etc. pot fi admirate si achizitionate la Targul organizat de Primaria Bistrita, prin Centrul Cultural Municipal, Forumul Democrat German si Biserica Evanghelica. In mod cert sunt cele mai potrivite produse pentru un cadou deosebit si asta pentru ca, fiind lucrate manual, nu veti gasi doua la fel si, in plus, sunt si ieftine. Bunatatile alimentare facute dupa retete si procedee traditionale - cornulete, cozonaci si paine, siropuri, conserve de legume, branzeturi etc. - le veti putea gasi in spatiul deja consacrat din Piata Centrala, in apropierea Bisericii Evanghelice, la piata locala Produs in Bistrita-Nasaud, sambata 8 aprilie 2017, intre 8:00 si 14:00. Este ultima zi in care se mai primesc comenzi pentru bucatele de Pasti cu gustul celor pe care le faceau bunicile noastre. Infiintata prin initiativa Consiliului Judetean, Asociatia "Produs in Bistrita-Nasaud" este o organizatie de spirijn, promovare si reprezentare a producatorilor din Judetul Bistrita-Nasaud, de promovare a produselor, traditiilor si valorilorlocale.

Contact: Elena-Maria Barbos - Director executiv, Tel/Fax: +(40) 263/235969, E-mail: produsbn@gmail.com , Mobil: 0727-335541

0 comentarii4123 vizualizări07 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0