Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 17436 vizitatori azi
MESAJUL PREMIERULUI SORIN GRINDEANU CU OCAZIA ZILEI DE 9 MAI.

Ziua Europei, Ziua Independentei de Stat a Romaniei si Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Marcam astazi trei momente istorice fundamentale, 140 de ani de cand Romania si-a proclamat independenta, Ziua Europei si Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

9 mai 1877 a reprezentat pasul fundamental in consolidarea Romaniei ca stat independent si unitar. Respect pentru curajul si determinarea inaintasilor nostri care, cu gandul la generatiile viitoare, au contribuit la crearea statului roman modern.

Tot astazi, cinstim sacrificiul eroilor, oameni simpli sau de stat, care au sperat intr-o lume noua, vindecata de patima conflictului, si au contribuit prin jertfa lor la sfarsitul celei mai insangerate file a istoriei secolului trecut, Al Doilea Razboi Mondial. 

Si, nu in ultimul rand, sarbatorim astazi Ziua Europei, cu incredere in viitorul proiectului european si cu asumarea unui rol constructiv al Romaniei in acest proiect.  Europa de azi este mult diferita de cea de acum 67 de ani, cand se semna Declaratia Schuman. Trecem astazi printr-un amplu proces de dezbatere pe tema viitorului Uniunii, un proces care nu e intotdeauna simplu sau comod. Dar cred ca acest dialog trebuie sa porneasca de la ceea ce si-au dorit fondatorii Uniunii si ceea ce-si doresc si generatiile actuale, pana la urma: democratie, securitate si prosperitate durabile pentru intregul continent.

Romania se pregateste sa preia, la inceputul anului 2019, presedintia Consilului Uniunii Europene. Sunt convins ca avem capacitatea ca, si prin acest prim mandat, tara noastra sa contribuie decisiv la intarirea si continuitatea proiectului european.

In cei deja zece ani de cand Romania a devenit membra a Uniunii, dupa decenii de totalitarism care ne-au izolat de democratiile europene, romanii au facut pasi importanti spre transformarea societatii in beneficiul cetatenilor.

Cred in ideea de Europa a tuturor, de Romanie europeana. Cred intr-un viitor comun, construit in numele idealurilor pe care le impartasim. Cred in unitate si solidaritate. Si mai cred ca valorile nationale sunt protejate si chiar intarite prin ideea de diversitate propusa de Uniunea Europeana.

 La multi ani, marii familii europene !

La multi ani, dragi cetateni europeni, din Romania si din toate statele membre !

 

 

Sorin Grindeanu

Prim-ministru al Romanei

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan

 

0 comentarii3507 vizualizări09 mai 2017




rss 2.0
rss 2.0