Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 30810 vizitatori azi
Judetul Bistrita-Nasaud, intr-un nou parteneriat! De aceasta data cu un judet prieten din Nordul Germaniei!

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, s-a aflat in aceste zile intr-o vizita de lucru in Districtul Mecklenburgische-Seenplatte din Republica Federala Germania. In cadrul intalnirilor cu reprezentantii administratiei districtuale, Presedintele Emil Radu Moldovan a  semnat impreuna cu omologul sau, Presedintele Districtului Mecklenburgische-Seenplatte, Keilo Karger, Intelegerea de cooperare intre cele doua unitati administrative.

In cadrul vizitei de lucru, delegatia romana condusa de Presedintele Emil Radu Moldovan a avut mai multe intaniri de lucru cu conducerea administrativa a Districtului  Mecklenburgische-Seenplatte, cu cea a Camerei de Comert si Industrie a regiunii, dar si cu echipa care conduce sistemul de management al deseurilor din aceasta regiune.

Semnarea Intelegerii de cooperare vine in urma unei cooperari de peste 15 ani intre cele doua judete, prin intermediul "Asociatiei de Prietenie Germano-Romana Neubrandenburg-Bistrita", infiintata la initiativa inspectoratelor de politie din cele doua judete. Din delegatia judetului Bistrita-Nasaud a facut parte Vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Tintean, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Vasile Bar, Presedintele de Onoare al "Asociatiei de Prietenie Germano-Romana Neubrandenburg-Bistrita", Liviu Olariu, Primarul comunei Poiana Ilvei, Ioan Scridonesi, consilierii judeteni Monica Sasarman si Maria Ulecan dar si o delegatie a Liceului de Muzica "Tudor Jarda" din Bistrita.

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan: Semnarea acestui acord reprezinta incununarea muncii de peste 15 ani a conducerii Inspectoratelor de politie din judetele noastre dar si o forma de recunostinta a noastra, pentru suportul primit de comunitatea bistriteana din partea prietenilor nostri germani. Stim cu totii donatiile consistente primite pentru reabilitatea Bisericii Evanghelice, de spitalele din judetul nostru, de Liceul de Muzica "Tudor Jarda" si de alte entitati, din partea oamenilor cu suflet mare din Mecklenburgische-Seenplatte.

Pentru faptul ca am ajuns in relatie cu acesti oameni de calitate vreau sa ii multumes lui Stefan Guzu, bistriteanul originar din Poiana Ilvei, care acum este primarul comunei Ivenack, domnului deputat Manfred Dachner, un bun prieten al bistritenilor si fondatorul acestei asociatii, precum si tuturor colegilor din Inspectoratul Judetean de Politie al judetului nostru, care au inceput si mentinut o relatie de cooperare cu omologii lor din Germania.

Scopul principal al colaborarii in constituie promovarea contactelor intre cetateni, precum si a schimburilor in domeniile administratiei publice, cultural, economic, stiintei si tehnologiei, sportului, sanatatii, educatiei si tineretului. Si voi avea grija ca acest scop sa fie atins in interesul oamenilor din judetul nostru!

Districtul Mecklenburgische-Seenplatte este situat in Nord-Vestul Republicii Federale Germania, la 120 km de capitala Berlin.  Are o populatie de circa 270.000 de locuitori, iar economia judetului este axata pe cercetare in domeniul tehnologic, industrie, turism, agricultura si procesarea hranei.

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant,

Ivan Bogdan-Gruia.

0 comentarii3535 vizualizări11 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0