Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 8782 vizitatori azi
Grindeanu: Cresterea economica de 5,7%, o confirmare a faptului ca masurile luate de Guvern sunt cele corecte.

Cresterea economica de 5,7% inregistrata in primul trimestru al anului 2017, comparativ cu primul trimestru 2016, o evolutie care depaseste asteptarile analistilor si ale organismelor internationale FMI, BM, CE, este o confirmare a masurilor economice luate de Guvern. Romania a inregistrat astfel, in primul trimestru al acestui an, cea mai mare   crestere economica din Uniunea Europeana, potrivit datelor publicate astazi de Eurostat.

Guvernul va continua sa sustina tendinta de crestere economica prin stimularea investitiilor publice, accelerarea atragerii de fonduri europene si imbunatatirea colectarii si reducerii evaziunii fiscale. Cresterea economica este si rezultatul increderii mediului de afaceri in masurile economice anuntate de Guvern pentru perioada urmatoare  - intre care Legea preventiei, infiintarea Fondului Suveran de Investitii -  dovedita inclusiv prin indicatorii de incredere calculati de Comisia Europeana.

"Pentru 2017, ne-am propus sa atragem fonduri europene consistente in economia romaneasca, respectiv 5,2 miliarde euro. Totodata, monitorizez personal, prin intalniri de lucru saptamanale, imbunatatirea colectarii si combaterea evaziunii fiscale. Sunt parghii prin care sustinem ritmul de crestere economica, astfel incat evolutia economiei sa fie resimtita in viata de zi cu zi a romanilor", considera premierul Sorin Grindeanu.

          Rata cresterii economice de 5,7%, mai mare decat cifra estimata pentru intreg anul 2017, respectiv 5,2%, a fost anticipata de alte evolutii pozitive din economie:

  • Exporturile au ajuns la un maxim istoric record in luna martie 2017 adica la 5,7 miliarde euro.
  • In primele 4 luni ale anului s-au creat peste 100.000 de noi locuri de munca stabile.
  • Productia industriala are rate de crestere ridicate - o evolutie pozitiva are  industria prelucratoare/industrii medium si high tech.
  • Rata somajului se afla la un minim istoric de dupa 1989.

 Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

 

0 comentarii3913 vizualizări17 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0