Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 10 August 2020 - 36654 vizitatori azi
Nasaud a devenit in mod oficial PATRIA COSTUMULUI POPULAR.

Duminica, 14 mai 2017, orasul Nasaud a devenit in mod oficial PATRIA COSTUMULUI POPULAR, prin cei peste 10.000 de participanti imbracati in port traditional romanesc, cu ajutorul carora orasul academicienilor si judetul Bistrita-Nasaud a intrat in CARTEA RECORDURILOR.

          Reamintim faptul ca acest eveniment a fost organizat de catre PRIMARIA ORASULUI NASAUD si CONSILIUL JUDETEAN BISTRITA-NASAUD, care au avut si calitatea de co-finantatori alaturi de Ministerul Culturii si Identitati Nationale si Ministerul Turismului.

          Am corelat acest eveniment cultural "ZIUA COSTUMULUI POPULAR -14 MAI 2017 NASAUD" cu MAIALUL ELEVILOR NASAUDENI, manifestare culturala cu o traditie de peste 140 de ani, la parada participand un numar de peste 2000 de elevi din scolile nasaudene.

          Aducem inca odata multumiri partenerilor nostri: Casa de Cultura "Liviu Rebreanu" Nasaud, institutiilor de invatamant preuniversitar din oras, Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita- Nasaud, Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Turism in Bistrita-Nasaud", Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, domnilor primari din toate comunitatile judetului Bistrita-Nasaud si implicit comunitatilor locale.

          Multumim pentru prezenta si sustinere financiara d-lui Alexandru Pugna, secretar de stat in Ministerul Culturii si Identitati Nationale si d-lui Bogdan Tomoioaga, secretar de stat in Ministerul Turismului.

          Aducem multumiri institutiilor deconcentrate din judetul Bistrita-Nasaud: Inspectoratului Judetean de Politie, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Serviciului Judetean de Ambulanta, Sectiei de Drumuri Nationale precum si voluntarilor de la Crucea Rosie Bistrita-Nasaud, cat si voluntarilor de la Centrul de Voluntariat Nasaud.

          Cu siguranta rezultatul final al acestui eveniment nu ar fi fost cel scontat, fara implicarea d-lui Emil Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita- Nasaud.

          Redam mai jos, cateva fragmente, din mesajul judecatorului delegat din partea Guinness World Records, domnul Pravin Patel, care a fost prezent la Nasaud pentru omologarea celor doua recorduri: 

          Va transmit un scurt mesaj prin care va multumesc pentru invitatia de a asista la cele doua incercari de stabilire a recordurilor si sa va felicit pentru organizarea unui eveniment atat de impresionant. A durat ceva timp sa verificam toate rezultatele, dar a fost rezultatul corect in final. O realizare extraordinara!

          Doresc sa transmit multumirile mele tuturor celor pe care i-am intalnit si care au contribuit la realizarea celor doua recorduri - martorii, stewarzii, fortele de ordine, auditorii, cei care au cronometrat timpul si intregii echipe implicate in transformarea proiectului intr-un succes. Ar fi nedrept sa va numesc individual deoarece ati fost cu totii extraordinari!

          Inca odata as vrea sa va multumesc foarte mult pentru ospitalitatea romaneasca de care ati dat dovada si sa va multumesc pentru interesul aratat catre Guinness World Records. Un eveniment extraordinar!

 

          Primarul orasului Nasaud,

                 Mircea Romocea.

0 comentarii3955 vizualizări17 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0