Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 05 August 2020 - 17826 vizitatori azi
Elevii C.N."Andrei Muresanu" in vizita la A.J.O.F.M. B-N in cadrul saptamanii "SCOALA ALTFEL".

Astazi, 18 mai 2017, elevii Colegiului National "Andrei Muresanu" din Bistrita s-au bucurat de un alt tip de program scolar decat cel obisnuit, si acesta s-a datorat saptamanii "Scoala altfel". In loc de ore la clasa, elevii a trei clase terminale de gimnaziu, clasele a Vlll-a, A,C si D au participat la cea de-a doua actiune de informare, consiliere si orientare profesionala desfasurata de aceasta data la Centrul de Informare si Consiliere "SpuneSpo" din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud.

Cu aceasta ocazie, elevii au efectuat un tur complet al agentiei, dupa care au avut posibilitatea de a accesa aplicatia electronica "InterOptions", prin care au putut afla ce meserie li se potriveste, prin aplicarea bateriei de teste de orientare. Totodata, au putut testa platforma online "CAREER4U" care a fost dezvoltata in cadrul proiectului DIGI-GUIDANCE. Platformele de orientare vocationala si in cariera amintite au fost elaborate si dezvoltate in urma implementarii proiectelor europene POS-DRU in perioada anilor 2012-2014.

De asemenea, s-au purtat discutii privind tendintele pietei actuale a muncii si au fost prezentate spre solutionare cateva "intrebari capcana" care pot fi puse de catre firmele mari la interviurile de angajare.

Actiunea a fost sustinuta de catre consilierul de orientare profesionala al AJOFM Bistrita - Nasaud.

         

 

 

Otilia Rapan

Director Executiv

 

Intocmit,

Adina Preda

Consilier EURES

0 comentarii3948 vizualizări18 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0