Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 15614 vizitatori azi
Informatii utile pentru cetatenii romani care sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate!

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud va aduce in atentie  situatii in care cetateni romani, care sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate ne-au semnalat nereguli, ilegalitati in momentul in care au apelat la serviciile unor firme private de plasare a fortei de munca sau chiar la persoane fizice care s-au interpus activitatii de mediere. Este important de stiut faptul ca, accesul cetatenilor romani la locurile de munca vacante oferite de angajatorii din strainatate se poate face pe mai multe cai, respectiv prin Reteaua EURES, prin aplicarea acordurilor bilaterale incheiate de Romania cu alte state, prin intermediul firmelor private de plasare a fortei de munca sau prin cautare individuala.

 Toate locurile de munca vacante la nivel european  pot fi vizualizate pe portalul EURES, www.eures.europa.eu, iar daca doriti sa aplicati trebuie sa selectati doar ofertele marcate cu steagul UE.

Agentia Nationla pentru Ocuparea Fortei de Munca, gestioneaza portalul national EURES www.anofm.eures, unde sunt vizibile ofertele de munca disponibile, detaliate pe tari si ocupatii, dedicate exclusiv cetatenilor romani. Serviciile oferite de catre consilierul EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud, respectiv informare, consiliere, mediere a unui loc de munca in UE/SEE sunt gratuite.

 Sugeram cetatenilor care apeleaza la serviciile de mediere oferite de o firma  de plasare a fortei de munca in strainatate ca, inainte de plata oricarui comision sau taxa, sa se adreseze inspectoratului teritorial de munca din judetul in care isi are sediul firma, pentru a se interesa daca aceasta este inregistrata, a avut sesizari sau plangeri cu privire la activitatea desfasurata, sa analizeze atent, inainte de semnare, contractele de munca sau contractele de mediere care trebuie sa respecte prevederile  Legii  nr.156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, republicata. Datele  de contact ale inspectoratelor teritoriale de munca  le puteti accesa la adresa

https://www.inspectiamuncii.ro/contact

De asemenea, va informam  ca, in Romania persoanele fizice nu pot desfasura activitate de mediere a fortei de munca in strainatate. 

Va sugeram ca, orice incalcare a prevederilor legale in activitatea de mediere a fortei de munca in strainatate, sa fie sesizata autoritatilor competente.

 


Otilia Rapan

Director Executiv

 

 

Intocmit,

Adina Preda

Consilier EURES

 

0 comentarii3934 vizualizări20 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0