Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 31 Martie 2020 - 16348 vizitatori azi
Se redeschidere Transalpina - Drumul Regelui.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunta ca incepand de  astazi, 29.05.2017, ora 14:00, a fost redeschisa circulatia rutiera pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins intre km 34+500 - km 59+800.

 Precizam ca din cauza vizibilitatii reduse (ceata densa) accesul autovehiculelor in intervalul orar 20:00 - 07:00 este strict interzis. Avand in vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase si altitudinea ridicata), viteza maxima de circulatie pe sectorul de drum mentionat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 t.

 Mentionam ca in perioada urmatoare utilaje ale CNAIR SA vor fi prezente pe drum pentru a interveni ori de cate ori este nevoie.

 Zapada depusa pe carosabil a fost inlaturata, s-au finalizat marcajele rutiere si au fost montate toate elementele de siguranta si de semnalizare deteriorate pe timpul iernii, astfel incat comisia intrunita ca urmare a deciziei directorului general al CNAIR S.A si formata din reprezentanti ai Companiei si ai Politiei Rutiere din judetele Valcea si Gorj, a decis deschiderea circulatiei rutiere pe Transalpina in conditii de siguranta a traficului.

 

 

Informatii suplimentare

 Transalpina, denumita si "Drumul Regelui" face legatura intre Transilvania si Oltenia. Aflata la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai inalt drum din Romania care poate fi traversat cu masina, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele (la 2.145 m).

In anul 2009 a inceput asfaltarea si modernizarea acestui drum pe o distanta de 148 de kilometri, intre Sebes, judetul Alba si Bengesti, judetul Gorj. In 2012 pe mai mult de 99% din traseul Transalpinei primul strat de asfalt a fost asternut.

  

.

 

Inca o veste buna pentru bucuresteni. Proiectul noii Autostrazi de Centura Sud a Capitalei - transmis la ANAP.

 Documentatia pentru atribuirea contractului de constructie a unei noi centuri la standard de autostrada a fost trimisa astazi la ANAP, dupa ce CNAIR a initiat procedura de achizitie publica.

 Urmeaza ca ANAP sa evalueze documentatia, iar dupa validare, CNAIR va transmite anuntul de participare la licitatie pentru constructia in sudul Capitalei a celor 52de km ai inelului O al Centurii Bucuresti,la profil de autostrada.

 Noul Inel de Centura, diferit de actuala Centura a Capitalei, va fi similar cu alte proiecte destinate  fluidizarii circulatiei in zona unor  metropole europene.

 Proiectul face parte din Master Planul General de Transport si urmeaza sa fie finantat prin POIM 2014 - 2020. 

 

                  CNAIR S.A.   

0 comentarii2982 vizualizări29 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0