Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 7980 vizitatori azi
A.J.O.F.M. B-N sprijina agentii economici pentru a ocupa locurile de munca vacante.

Ca urmare a serviciilor de mediere si consiliere profesionala oferite de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud somerilor inregistrati in baza de date, au fost incadrati in munca in anul 2017 un numar de 1985 someri. Angajatorii care au facut aceste incadrari desfasoara activitati in urmatoarele domenii: fabricarea echipamentelor electrice; industria constructiilor metalice si a produselor din metal; fabricarea de masini, utilaje si echipamente; comert cu amanuntul; constructii de cladiri; lucrari speciale de constructii; lucrari de geniu civil; activitati de alimentatie publica, etc.

De la inceputul anului pana in prezent s-au incadrat prin subventionarea locurilor de munca, ca urmare a stimularii angajatorilor pentru incadrarea in munca a somerilor si crearea de noi locuri de munca un numar de 264 someri, din care: 64 in Bistrita, 34 in Sangeorz - Bai, 13 in Beclean, 13 in Maieru, 12 in Nasaud, 11 in Rodna, 11 in Telciu, iar diferenta de 106 someri, in alte localitati din judet.

Prin acordarea masurilor pentru stimularea ocuparii  fortei  de munca au fost incadrati  un numar de:

-        244 someri care au beneficiat de prima de activare ;

-        8 someri care au beneficiat de prime de mobilitate;

-        15 absolventi inregistrati care au beneficiat de prima de incadrare;

Din totalul de 1985 someri incadrati in munca, 550 au beneficiat de indemnizatie de somaj.

Dintre somerii incadrati in munca, 584 au peste 45 de ani, 508 au varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, 418 au intre 25 si 35 de ani, iar 475 sunt tineri sub 25 de ani. Exista o proportie aproximativ egala intre barbati si femei incadrate, respectiv s-au incadrat 1064 barbati si 921 femei. In functie de rezidenta, cei mai multi angajati in perioada de referinta provin din mediul rural - 1262 angajati si 723 angajati din cel urban.

Nivelul de pregatire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de munca arata ca, cele mai multe au studii gimnaziale (680), apoi profesionale (644), liceale si postliceale(536) si universitare (125).

Conform Legii nr. 76 /2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca cu modificarile si completarile ulterioare, somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj sunt obligati sa se prezinte lunar, pe baza programarii sau ori de cate ori sunt solicitati, la agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrati, pentru a primi sprijin in vederea incadrarii in munca;

In saptamana 5 - 9 iunie 2017, au fost programati sa se prezinte pentru serviciile de mediere un numar de 160 someri indemnizati. Le-au fost emise recomandari in vederea incadrarii in munca potrivit pregatirii profesionale si nivelul studiilor unui numar de 90 someri din care: 40 in industrie, 15 in comert, 12 in servicii, 10 in transporturi, 6 in constructii, 5 in agricultura si 2 someri in alte domenii de activitate. Rezultatul privind incadrarea in munca ca urmare a recomandarilor emise se va cuantifica ulterior in urma raspunsului dat de angajator.

A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud acorda sprijin permanent atat somerilor inregistrati, in vederea incadrarii in munca, cat si angajatorilor pentru ocuparea locurilor de munca vacante.

 

Otilia Rapan

Director Executiv.

 

0 comentarii3927 vizualizări13 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0