Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 08 August 2020 - 6306 vizitatori azi
Sporturile nautice cu ambarcatiuni cu motor termic - interzise pe lacul Colibita.

Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa subliniaza ca folosirea lacului de acumulare Colibita pentru agrement si sport se face in conformitate cu prevederile legale. Navigatia folosind ambarcatiuni cu motor termic este interzisa, in conformitate cu Regulamentul de exploatare a lacului Colibita. Totodata, acesta nu este cuprins in lista lacurilor interioare navigabile conform HG 665/2008 pentru stabilirea nominala si pe portiuni a cailor navigabile interioare ale Romaniei.

 In ceea ce priveste  inotul si canotajul, acestea sunt interzise la o distanta mai mica de 500 de metri de baraj. Aceste activitati se fac pe propria raspundere, detinatorul lacului de acumulare nu se face vinovat in cazul producerii unor accidente.

 Functiunile acestui obiectiv sunt: asigurarea debitelor necesare alimentarii cu apa pentru  populatie si industrie, producerea energiei electrice, atenuarea viiturilor in caz de ape mari si asigurarea unui debit de servitute pentru folosintele din aval.

 Barajul si lacul de acumulare Colibita sunt amplasate pe raul Bistrita Transilvana, afluent al raului Sieu, in amonte de localitatea Bistrita Birgaului. Amenajarea se afla in administrarea Administratiei Nationale "Apele Romane" - Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa, iar exploatarea operativa este realizata de catre Sistemul de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud.

 

    Compartimentul  de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa

 

 

0 comentarii3654 vizualizări23 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0