Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 05 Mai 2024 - 14587
Romania este un partener serios in Uniunea Europeana, care isi va respecta toate angajamentele asumate.

Premierul Mihai Tudose a avut la Bruxelles, intrevederi cu inalti oficiali europeni, in cadrul primei vizite externe a sefului Executivului. Au fost prezentate prioritatile actualului Guvern, cu accent asupra temelor economice, pozitia Romaniei privind viitorul Uniunii Europene, pregatirea preluarii presedintiei Consiliului European si imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene.

Prim-ministrul roman a avut intrevederi cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, si cu comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

"Este prima mea vizita la Bruxelles in calitate de prim-ministru, temeinic pregatita din punct de vedere tehnic. Vreau sa transmit mesajul ca Romania este un partener serios, care isi va respecta toate angajamentele asumate anterior. Ne dorim o colaborare foarte buna in relatia cu Uniunea Europeana, asa cum ne-am angajat, de altfel, si prin Programul de Guvernare. Suntem pregatiti sa crestem calitativ prezenta Romaniei la nivelul institutiilor europene si sa contribuim la consolidarea proiectului european, inclusiv din perspectiva responsabilitatii pe care ne-o vom asuma in primul semestru al anului 2019, in primul mandat romanesc la presedintia Consiliului Uniunii Europene", a declarat premierul Mihai Tudose.

Din delegatia condusa de premierul Mihai Tudose a facut parte si ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

 

0 comentarii2912 vizualizări12 iulie 2017




rss 2.0
rss 2.0