Administratie Marti 17 Iulie 2018 - 17924 vizitatori azi
208 milioane de lei pentru reducerea emisiilor de carbon in Regiunea Nord-Vest.

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest a organizat azi, 8 august, lansarea regionala a unui nou ghid aferent REGIO 2014-2020, pentru Axa Prioritara 3, Obiectivul Specific 3.2 - reducerea emisiilor de carbon in zonele urbane bazata pe planurile de mobilitate urbana durabila. Acesta este destinat oraselor si municipiilor, cu exceptia municipiilor resedinta de judet. Prin Obiectivul Specific 3.2 din POR 2014-2020 sunt sprijinite acele proiecte care dovedesc ca au un impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2, generate de transportul rutier motorizat de la nivelul municipiilor/oraselor si al zonelor functionale. Punctul de plecare in identificarea acestor proiecte se regaseste in analiza efectuata, directiile de actiune si in masurile propuse in Planurile de Mobilitate Urbana Durabila ale municipiilor/ oraselor sau elaborate inclusiv la nivel de zone periurbane/metropolitan.

Alocarea la nivelul regiunii noastre, in acest moment, este de 208.255.046 lei, iar finantarea nerambursabila este de 98% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Se vor finanta proiecte de investitii destinate imbunatatirii transportului public urban de calatori- mijloace de transport si infrastructura utilizata pentru prestarea serviciului de transport public de calatori. Printre activitatile finantate sunt incluse si investitiile in transportul electric si nemotorizat: achizitia si instalarea de statii de reincarcare a automobilelor electrice si hibride electrice, crearea/modernizarea/extinderea pistelor de biciclete, a sistemelor de inchiriere a bicicletelor, a zonelor si traseelor pietonale si pietonale sau instalarea sistemelor de reducere-interzicere a circulatiei in anumite zone. Alte tipuri de investitii menite sa reduca emisiile de carbon in zona urbana, care vor putea beneficia de finantare prin Programul Operational Regional, sunt sistemele de management al traficului, plantarea de aliniamente de arbori si arbusti, construirea/modernizarea/reabilitarea infrastructurii rutiere utilizate prioritar de transportul public de calatori si construirea parcarilor de transfer de tip  "park and ride".

Valoarea minima eligibila a unui proiect este de 500.000 de euro, iar valoarea maxima este de 5 milioane euro pentru orasele/municipiile cu o populatie sub 20.000  de locuitori, respectiv de 10 milioane euro pentru cele cu peste 20.000  de locuitori.

 

Date de contact: Andreea Marcu, expert comunicare, tel: 0264/431550, fax: 0264/439222, mobil: 0755 777012, comunicare@nord-vest.ro

"Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei".

0 comentarii1715 vizualizări08 august 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0