Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
Actiunile desfasurate in luna aprilie 2011 pentru igienizarea cursurilor de ape de pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud.

          Conform Tematicii aprobate de conducerea Ministerului Mediului si Padurilor cu nr. 42414/MJA/28.02.2011,  in cursul lunii aprilie a.c,  s-a desfasurat actiunea de  salubrizare  a cursurilor de apa,  in vederea  asigurarii  sectiunilor de scurgere a apelor mari. Pe baza acestei tematici a fost constituita o comisie prin Ordinul Prefectului nr. 42/29.03.2011 pentru verificarea modului in care s-a actionat la nivelul  unitatilor administrative teritoriale in vederea salubrizarii cursurilor de apa.

           In urma verificarii in teren, s-au constatat urmatoarele:

            S-au desfasurat actiuni de igienizare ale cursurilor de apa de pe teritoriul  urmatoarelor unitati administrativ teritoriale:

 

-Somesul Mare -comunele Maieru, Ilva Mica, Rebrisoara, Salva, Nimigea, Chiuza,Uriu, Petru Rares, Ciceu Mihaiesti si orasele Sangeorz Bai si Nasaud.

- Sieu -comunele Sieut, Sieu, Mariselu, Sieu Odorhei si Sintereag.

- Dipsa -comunele Teaca, Galatii Bistritei, Lechinta

- Lechinta- comuna Lechinta

- Tibles- comuna Zagra

- Salauta- comuna Salva

- Budac- comuna Cetate, Dumitrita si Budacu de Jos

- Rebra -comuna Rebra

- Lesu -comuna Lesu

 -Bistrita- comunele Livezile, Josenii Bargaului, Prundu Bargaului si Bistrita-Bargaului

       Conform tematicii privind actiunea de salubrizare s-a vizat in mod special  inlaturarea  depozitelor de deseuri de orice fel, in special a celor de material lemnos,  din zonele de munte.

      In urma actiunilor de igienizare,   sectiunile podurilor si podetelor pe tronsoanele cursurilor de apa  au asigurata sectiunea corespunzatoatre de scurgere.

      S-a avut in vedere  starea de salubrizare  a obiectivelor cu rol de aparare impotriva inundatiilor respectiv digurile din administrarea S.G.A. Bistrita-Nasaud.  Pe baza unui program propriu formatiile din subordinea SGA Bistrita-Nasaud au efectuat lucrarile  de igienizare propuse.

       Sistemul de Gospodarire a Apelor a realizat un parteneriat cu unitatile administrative din teritoriu si unitati scolare, cu efect benefic in actiunile de igienizare a cursurilor de apa si a localitatilor.

 

Concluzii :

- ca o apreciere generala cursurile de apa au o stare de salubritate  satisfacatoare, realizata in procent de aproximativ 70-75 %, cu exceptia unor zone de pe raul Somesul Mare in localitatile Maieru si Sangeorz Bai si pe raul Sieu in localitatea Sieu.

-pe cursurile de apa Bistrita, Meles, Dipsa, Lechinta, Ilva, Rebra, Salauta, Lesu actiunea de salubrizare este in faza finala.

-in multe localitati sunt realizate santuri si rigole de scurgere a apelor pluviale, intretinute corespunzator, actiunea urmand sa fie finalizata in perioada urmatoare;

-ca urmare a precipitatiilor cazute in intervalul  5-9   aprilie a.c. s-au generat cresteri ale nivelurilor cursurilor de apa, avand consecinta antrenarea unor deseuri necontrolate existente pe maluri.

       In vederea finalizarii campaniei de igienizare  a cursurilor de apa propunem pentru perioada 02-06. 05. 2011  Program de actiuni prezentat in anexa.

 

SEF GRUP SUPORT TEHNIC

DIRECTOR S.G.A. Bistrita-Nasaud

 

Ing. Daniel Stefan RUS

0 comentarii2506 vizualizări28 aprilie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0