Administratie Sambata 23 Iunie 2018 - 5206 vizitatori azi
Incredibil! Ce cadou le-a facut Cretu bistritenilor de Targul Mare?

Dupa opt ani de marete realizari (din care sar pietrele) ale edilului Cretu, trebuie sa vina si momentele de relaxare. Incepand cu acest an, bistriteni vor avea in fiecare vara, cel putin doua saptamani de cantec, joc si voie buna. Nu ca ar fi rau, dar ce-i prea mult nu-i sanatos.

Cu o majoritate confortabila in Consiliul Local care-i canta in struna primarului Cretu, tendinta de intoarcere a Bistritei in evul mediu prinde contur. In loc de incubatoare de afaceri sau centre de cercetare, bistritenii primesc lalaiala. Din banii lor, evident. Paine si circ, ca pe vremea romanilor. Doar asa poate sa-si mascheze Cretu promisiunile desarte facute in cele trei campanii.

Cu peste 150 de strazi de pamant sau pietruite in dorul lelii in fiecare an pe multi bani si cu multe altele din cele asfaltate care se sparg si se carpesc anual cu la fel de multi bani, Bistrita chiar aduce cu un orasel de ev mediu. Nu mai vorbesc de balciul din Heidenfeld, plin de chinezarii si chiciuri de doi bani la tot pasul.

Obisnuind poporul in cei noua ani de mandat cu tot felul de utopii (partie de schi la ses, scaldatoare in deal, pod cu coarne, pavaje de rupt picioarele, strazi cu stalpi pe mijloc si case-n drum, etc), Cretu s-a hotarat sa le mai faca bistritenilor, tot din banii lor bineinteles, un cadou de neuitat in cel de-al noualea an de domnie si cu ocazia Marelui Balci: faleza de 80 de centimetrii!

In viitorul apropiat, bistritenii vor putea admira raul Bistrita si se vor putea plimba in liniste pe faleza de doar 80 de centimetrii, in sir indian sau "in dunga" si fara biciclete sau carucioare, ca doar primarul nu le poate face pe toate: ori balci de doua saptamani si trotuare inguste, ori distractie la maxim si trotuare deloc.

Asta da evolutie, asta da civilizatie. Fenomenal!

 

 

Ioan Peteleu. 

0 comentarii1694 vizualizări28 august 2017
rss 2.0
rss 2.0