Administratie Marti 19 Iunie 2018 - 11758 vizitatori azi
Numarul absolventilor promotia 2017 inregistrati in evidentele A.J.O.F.M. B-N a scazut.

Incepand cu data absolvirii cursurilor in anul scolar 2016 - 2017, in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud s-au inregistrat 284 de absolventi. In perioada similara a anului trecut, in baza noastra de date existau inregistrati 860 de absolventi. Avand in vedere numarul de absolventi din 2016 si cel din 2017, procentul celor care s-au prezentat la A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud in acest an reprezinta 33% din numarul celor de anul trecut.

Din totalul de 284 de absolventi inregistrati, 121 beneficiaza de indemnizatie de somaj.

Inregistrarea absolventilor la agentie, ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca este o etapa prealabila si obligatorie in vederea obtinerii facilitatilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Dintre facilitatile acordate absolventilor pentru stimularea incadrarii in munca si stimularea  mobilitatii, A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud acorda prima de incadrare si primele de mobilitate.

La randul lor, angajatorii beneficiaza de subventii din partea A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud la incadrarea in munca a absolventilor. "Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat, o suma in cuantum de 900 lei".

A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud vine in sprijinul incadrarii in munca a absolventilor si in acest sens va organiza, "Bursa locurilor de munca pentru absolventi". Anul acesta, acest eveniment va avea loc in data de 20 octombrie, la sediul institutiei.

 

Otilia Rapan

Director Executiv

 

Intocmit,

Adina Preda - Consilier EURES

 

0 comentarii1547 vizualizări07 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0