Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 04 Mai 2024 - 14587
CNAIR a scos la licitatie proiecte in valoare de 13,8 miliarde de lei, finantate din fonduri europene.

Proiectele postate de CNAIR S.A. in SEAP, in perioada ianuarie-august 2017, sunt finantate din POIM 2014-2020 si insumeaza 13,8 miliarde de lei, fara TVA.
Prioritatea absoluta a Companiei este in acest moment Autostrada Sibiu-Pitesti, parte importanta a Coridorului IV Pan-European. In acest context au fost scoase la licitatie anul acesta contractele pentru proiectarea si executia loturilor 1 si 5 ale acestui proiect de o importanta majora pentru economia Romaniei. Pana la sfarsitul anului, CNAIR SA intentioneaza sa scoata la licitatie si  documentatiile pentru proiectarea si executia loturilor 2, 3 si 4  ale acestei autostrazi, dupa ce, impreuna cu Institutul Geologic Roman, va pune la punct documentatia premergatoare. 
Pentru dezvoltarea economica a zonei de sud a Romaniei, Compania a mai scos la licitatie proiectarea si executia celor 4 loturi ale Drumului Expres Craiova- Pitesti, cu o lungime totala de 121 km.
Podul suspendat peste Dunare de la Braila, pentru care a fost scos la licitatie anul acesta contractul destinat proiectarii si executiei, reprezinta cel mai complex proiect de infrastructura lansat in ultimii 27 de ani in Romania. Dupa ce va fi construit, Podul suspendat de la Braila se va numara printre primele cinci poduri din Europa ca deschidere centrala (1.120 de metri).
Largirea la patru benzi a actualei Centuri a Capitalei pe sectorul DN 2 - A2, proiect care pevede demararea unor lucrari de executie, reprezinta de asemenea un pas important pentru imbunatatirea fluentei traficului periurban si de tranzit, in zona de Nord a Bucurestiului. 
Tot pentru imbunatatirea conditiilor de circulatie pe Centura de Nord a Capitalei, a fost lansata in acest an licitatia pentru proiectarea si executia Pasajului de la Mogosoaia.
Pentru eliminarea punctelor de conflict rutier in cele mai importante zone ale Centurii de Sud a Bucurestiului, CNAIR SA a lansat in licitatie publica documentatia pentru proiectarea si executia pasajelor Berceni si Oltenita. Configurate ca sensuri giratorii suspendate, cele doua pasaje vor imbunatati desfasurarea circulatiei in aceste zone.
Unul din cele mai importante proiecte pentru Capitala este Noua Autostrada de Centura, cunoscuta si sub denumirea de Ringul 0, proiect care a fost la randul sau scos la licitatie publica anul acesta. Sectorul de Sud, postat in SEAP, face parte din noul Inel de Centura a Capitalei si va fi similar  proiectelor destinate  fluidizarii circulatiei in zona metropolelor europene. 

Printre obiectivele de infrastructura pentru care CNAIR SA a scos la licitatie anul acesta contracte de proiectare si executie se mai numara: Varianta de ocolire Timisoara Sud, finalizarea Autostrazii Brasov-Tg. Mures-Cluj- Oradea (loturile 1,2,3 - Suplacu de Barcau-Bors), largirea la 4 benzi a DN7 (Baldana - Titu) si Varianta de Ocolire a Municipiului Barlad.
Tot in acest an Compania a lansat licitatii publice pentru elaborarea unor Studii de Fezabilitate si Proiecte Tehnice destinate constructiei Drumurilor de mare viteza Focsani - Bacau, Ploiesti - Buzau, Bacau - Pascani si Buzau - Focsani. 
A fost postata pe SEAP si documentatia destinata elaborarii Studiului de Fezabilitate si  Proiectului Tehnic pentru constructia drumului de legatura intre A3 (Autostrada Bucuresti-Ploiesti) si Aeroportul Henri Coanda.
Informatii suplimentare:
CNAIR SA mai are in pregatire proiecte de infrastructura rutiera, in valoare de 17,6 miliarde de lei fara TVA, care  urmeaza sa fie lansate in licitatie publica anul acesta. 
Alaturi de documentatia pentru loturile 2, 3 si 4 ale Autostrazii Sibiu-Pitesti se mai afla in elaborare contracte pentru  proiectarea si executia Variantei de Ocolire a Municipiului Bacau, a  sectorului Nadaselu - Mihaesti, aferent Autostrazii Transilvania si a Sectiunii E, aferenta Lotului 2 al Autostrazii Lugoj- Deva.
De asemenea, Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a solicitat si a primit anul acesta aprobari de finantare de la Comisia Europeana pentru proiectele Autostrazilor  Timisoara - Lugoj si Lugoj- Deva (sector Dumbrava - Deva), precum si pentru reabilitarea DN6.
La ora actuala se afla in analiza la Comisia Europeana cererea de finantare pentru reabilitarea DN76.
CNAIR SA va mai trimite anul acesta, Comisiei Europene, cereri de finantare pentru proiectele Autostrazilor Campia Turzii-Ogra-Tg. Mures si Sebes - Turda (faza II).  

                                                                                                                                       CNAIR S.A

0 comentarii2772 vizualizări09 septembrie 2017




rss 2.0
rss 2.0