Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 25 Februarie 2020 - 10248 vizitatori azi
Sever Muresan:"Ii asteptam mai des pe reprezentantii Prefecturii in comuna noastra".

Primarul comunei Telciu, Server Muresan, a participat, miercuri,  la intalnirea zonala  pe care Institutia Prefectului a organizat-o in cea mai mare localitate a vaii Salautei, scopul principal al acestei intalniri fiind eficientizarea  comunicarii si colaborarii dintre unitatile administrativ teritoriale si serviciile publice deconcentrate din judet

" In primul rand vreau sa felicit Institutia Prefectului pentru acest gen de initiative dar si pe colegii mei primarii din comunele  Romuli, Cosbuc, Runcu Salvei, si  Zagra care  si-au prezentat problemele specifice cu care se confrunta fiecare dintre ei", a precizat primarul Sever Muresan.

In acest context, primarul Muresan a adus la cunostiinta subprefectului Ciprian Oprea-Ceclan mai multe probleme din comuna pe care o administreaza: pregatirile pentru sezonul de iarna (inclusiv  asigurarea lemnului de foc pentru populatie),  cadastrul sistematic si modalitatile prin care acesta ar putea rezolva situatiile litigioase ale proprietarilor  de terenuri  cu vegetatie forestiera si amenajamentele silvice . De asemenea, edilul comunei Telciu a mai vorbit si despre situatia autorizatiilor de functionare ISU pentru unele scoli  dar si despre problema cainilor vagabonzi si al pericolului pe care acestia il reprezinta  pentru populatie.

Reamintim faptul ca intalnirea zonala convocata de Institutia Prefectului  la primaria comunei Telciu a avut urmatoarea ordine de zi:

- Informare cu privire la modificarile legislative in ceea ce priveste venitul minim garantat, din punct de vedere al aplicarii acestuia de catre AJOFM BN;
- Incheierea unor acorduri-parteneriate cu U.A.T.-urile, in vederea unui schimb rapid si eficient de informatii cu privire la locurile de munca vacante din zona si facilitati acordate din sistemul bugetului pentru somaj, inclusiv pentru lucrari de utilitate publica;
- Stabilirea unui mod de identificare a persoanelor active, dar care la ora aceasta nu au nici un statut pe piata muncii si nici nu sunt inregistrate in baze de date;
- Prevenirea situatiilor privind comunicarea la plata in cont bancar a pensiilor unor beneficiari decedati; transmiterea listei persoanelor decedate in primele zile ale lunii urmatoare celei in care s-a produs decesul, respectiv pana in data de 5. 
- Aplicarea la nivel local al Ordinului 119/2014, pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei.
- Asistenta medicala comunitara.
- Situatia monumentelor si a zonelor de protectie a acestora in unitatile administrativ-teritoriale din judetul Bistrita-Nasaud.
- Aspectele cuprinse in Ordonanta Guvernului nr. 24/2016 privind organizarea si desfasurarea activitatilor de neutralizare a subproduselor de origine animala, care nu sunt destinate consumului uman, aprobata si modificata prin Legea nr. 55/2017.
- Problema aprovizionarii populatiei cu lemne de foc;
- Preluarea in paza a suprafetelor de padure nepazite.
- Rectificarea si actualizarea limitelor unitatilor administrativ- teritoriale;
- Iluminatul public cel putin in centrul comunelor, pentru o orientare mai rapida a echipajelor de interventie S.A.J. Bistrita-Nasaud, de multe ori punctul de reper fiind localizat in centrul localitatii respective (de ex.: de la Primarie pe prima strada la dreapta, etc.).;
- Numerotare / renumerotarea corespunzatoare a cladirilor / caselor din comunele judetului pentru acces rapid al echipajelor S.A.J.BN la pacienti.
- Pe strazile principale ale localitatilor sa fie amplasate indicatoare cu denumirea acestor trasee.
- Sprijinirea echipajelor de interventie SAJ BN cu echipe SVSU in situatii dificile
(pacienti imobilizati, supraponderali, zone greu accesibile etc.).
- Iarna sa se aiba in vedere deszapezirea traseelor spre pacientii dializati/ gravide / imobilizati la pat, dupa caz.
- Pe drumurile in lucru sa fie amplasate indicatoare ocolitoare si anuntarea in timp util pe 112 a situatiilor aparute, precum si a duratei lucrarilor.
- Sprijinirea S.A.J. de catre ocoalele silvice la interventiile in zonele montane/izolate, chiar solicitarea privatilor pentru sprijin logistic (masini off-road etc.).
- Asigurarea marcajelor si indicatoarelor rutiere in zona scolilor, precum si instalarea unor sisteme de supraveghee video.
- Respectarea prevederilor Legii nr. 60 din 23 septembrie 1991 (republicata) privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, in sensul asigurarii conditiilor necesare in vederea desfasurarii normale a adunarilor publice, prin respectarea obligatiilor ce decurg din aceasta (declararea prealabila a adunarilor publice, avizarea manifestarilor cu respectatea prevederilor art. 2 (Adunarile publice ….nu pot fi continuate dupa ora 23.00, caz in care intra sub incidenta dispozitiilor Legii nr. 61/1991, Republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice), obligatiile organizatorilor, obligatiile primariilor (art. 15 lit. c) - "sa interzica desfacerea bauturilor alcoolice in locurile destinate desfasurarii adunarilor publice…" [in special a competitiilor sportive]), solicitarea sprijinului de specialitate jandarmeriei pentu asigurarea masurilor de ordine, etc.);.
- Cadrul legislativ privind avizarea si autorizarea, referitor la prevenirea si stingerea incendiilor;
- Prelucrarea fondului documentar al U.A.T.-urilor cu operatori privati.

 

 

Primaria comumei Telciu

Cabinet primar.

 

0 comentarii2520 vizualizări09 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0