Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Ajutoare de urgenta. Fonduri suplimentare pentru bugetele locale.

Guvernul va acorda ajutoare de urgenta in suma totala de 250.800 de lei pentru sprijinirea a 70 de familii si persoane singure afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase ori probleme grave de sanatate ce pot conduce la riscul de excluziune sociala.

Hotararea aprobata in sedinta de astazi prevede ca ajutoarele de urgenta vor fi acordate astfel:

  • Ø 87.300 de lei pentru un numar de 18 familii aflate in situatii de necesitate cauzate de incendii, din judetele: Botosani, Olt, Suceava, Teleorman, Tulcea si Vrancea;
  • Ø 3.500 de lei unei familii din judetul Neamt, aflata in situatie de necesitate cauzata de fenomene hidrometeorologice periculoase (precipitatii abundente, furtuna), care au distrus in totalitate acoperisul locuintei, iar precipitatiile abundente s-au infiltrat in locuinta;
  • Ø 160.000 de lei unui numar de 51 familii si persoane singure care se confrunta cu situatii deosebite cauzate de probleme grave de sanatate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune sociala, din judetele: Arad, Bacau, Bistrita-Nasaud, Brasov, Constanta, Gorj, Iasi, Neamt, Olt, Suceava, Teleorman si Vrancea.

Sumele acordate individual ca ajutoare sunt cuprinse intre 800 de lei si 6.000 de lei.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificati in urma anchetelor sociale realizate de catre agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala.

Aceste ajutoare de urgenta se platesc din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.


 

.


 

Aproximativ 240 de milioane de lei vor fi alocate suplimentar bugetelor locale din 36 de judete in vederea sustinerii sistemului de protectie a copilului, a centrelor pentru persoane cu handicap grav si pentru plata asistentilor maternali, potrivit unei hotarari adoptate astazi de Guvern.

Suma de 239,88 milioane lei provine din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2017.

Din suma totala, 137,49 milioane lei au fost alocate pentru sustinerea sistemului de protectie a copilului, iar 102,39 milioane lei pentru sustinerea centrelor publice pentru persoane cu handicap grav.

Sumele reprezinta asigurarea cheltuielilor de functionare pentru unitatile de asistenta sociala si au fost alocate ca raspuns la solicitarile venite din partea primariilor.

 

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

 

 

0 comentarii2688 vizualizări23 noiembrie 2017




rss 2.0
rss 2.0