Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 21 Ianuarie 2019 - 12722 vizitatori azi
Actiuni de prevenire a faptelor antisociale, in localuri si cluburi de pe Valea Birgaului.

In noaptea de 17/18 februarie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului impreuna cu politisti din cadrul Serviciilor de Investigatii Criminale, Investigarea Criminalitatii Economice, Actiuni Speciale si Criminalistic au desfasurat actiuni pe raza de competenta a sectiei, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, fiind vizate localurile, respectiv cluburile care au program si pe timpul noptii.

 Cu ocazia desfasurarii acestor activitati, au fost constatate si aplicate 25 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 7585 lei, din care 19 conform Legii 61/1991- pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, iar restul conform altor acte normative ( OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, Legea 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si OUG 28/1999 - privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale).

 De asemenea, in cadrul acestor actiuni a fost constatata o infractiune flagranta - portul fara drept de obiecte periculoase.

 Astfel, a fost identificat un tanar, din Susenii Birgaului, asupra caruia, in urma controlului corporal, a fost gasit un spray iritant lacrimogen.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru portul fara drept de obiecte periculoase.

 

 

 

 

Consecintele alcoolului la volan - accident rutier!

 La data de 18 februarie a.c., un barbat, de 46 ani, din Mariselu, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii, pe fondul consumului de alcool, a patruns pe contrasens, intrand in coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar de un tanar, de 19 ani, din Monor.

 Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale. Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv in cazul barbatului de 46 ani si negativ in cazul tanarului de 19 ani.

 De asemenea, barbatul de 46 ani a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 .

 

SFARSIT DE SAPTAMANA IN SIGURANTA

 Actiuni ale politistilor pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteza si conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului. Cea mai mare alcoolemie inregistrata cu aparatul etilotest in acest sfarsit de saptamana a fost de 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In perioada 17-18 februarie a.c., politistii de la ordine publica si rutiera au actionat pe raza intregului judet, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta rutiera in trafic.

 Actiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteza si conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului.

 De asemenea, politistii rutieri au actionat pe 3 schimburi, monitorizand in permanenta traficul pe tronsoanele de drum din zonele in care s-au inregistrat conditii meteo nefavorabile.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate peste 350 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 120 000 lei.

 Totodata, fata de 18 conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 9 certificate de inmatriculare.

 

***

In noaptea de 17/18 februarie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat in trafic un barbat, de 38 ani, din Sant, in timp ce conducea un autoturism, pe DN 17 D, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca barbatul are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 18 februarie a.c., politistii nasaudeni au depistat in trafic un barbat, de 31 ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, cu viteza care depaseste limita legala pe acea portiune de drum. Autoturismul in cauza i-a fost incredintat de catre proprietara acestuia, de 30 ani, din aceeasi localitate.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 De asemenea, barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca a consumat bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan.

 In cauza, politistii din cadrul Politiei oras Nasaud au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere si incredintarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice.

 

***

In noaptea de 18/19 februarie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au identificat in trafic, un barbat, de 27 ani, din Salva, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influenta alcoolului.

 Cu ocazia verificarilor efectuate, s-a constatat ca barbatul nu detine permis de conducere.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si fara permis de conducere.

 

***

 

In noaptea de 18/19 februarie a.c., politistii Biroului Rutier au identificat in trafic un barbat, de 27 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influenta alcoolului.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii1708 vizualizări19 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0