Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 21 Ianuarie 2019 - 12718 vizitatori azi
Protocol pentru sprijinirea de catre Consiliul Judetean Cluj a construirii Spitalului Regional de Urgenta.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a initiat un proiect de hotarare pentru aprobarea Protocolului de asociere intre Consiliul Judetean si Ministerul Sanatatii, proiect ce va fi supus spre aprobarea deliberativului judetean in cadrul sedintei extraordinare convocate pentru data de maine, vineri, 23 februarie 2018. In esenta, protocolul are drept scop facilitarea derularii si respectarea termenelor de implementare a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenta Cluj.

            "Am decis sa initiez acest proiect de hotarare, pentru care am si convocat consilierii judeteni in regim de urgenta, intrucat nimeni nu este mai interesat decat noi de construirea acestui Spital Regional si pentru ca ne dorim ca acest lucru sa se intample cat mai repede. In acest fel, continuam, intr-o noua etapa si intr-o forma si mai avansata, ajutorul pe care l-am dat constant pe parcursul anilor acestui proiect cu adevarat strategic pentru intreaga regiune" a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            Conform protocolului, Consiliul Judetean Cluj va actualiza Planul Urbanistic Zonal necesar realizarii pe terenul de 14 hectare a obiectivului de investitii in noua forma, prin actualizarea celui existent conform proiectului actual transmis de Ministerul Sanatatii. Totodata, Consiliul Judetean va elabora, pe baza datelor tehnice transmise de Minister, documentatiile tehnico-economice necesare realizarii infrastructurii tehnico-edilitare. In acelasi timp, forul judetean va realiza, sub rezerva asigurarii finantarii de catre Ministerul Sanatatii, bransamentele, racordurile si drumurile de acces necesare in scopul bunei functionari a obiectivului. Nu in ultimul rand, Consiliul Judetean va asigura sustinerea logistica, la nivel local, a implementarii proiectului de edificare a Spitalului Regional de Urgenta Cluj. Totodata, in perspectiva demararii efective a lucrarilor de constructie, Consiliul Judetean va finaliza eliberarea amplasamentului de vegetatia si constructiile existente aflate in proprietatea privata a Judetului Cluj.

*

*         *

Reamintim in acest context faptul ca forul administrativ clujean a fost primul dintre autoritatile din tara vizate de construirea unui spital regional, respectiv Cluj, Iasi si Craiova, care a finalizat in bune conditii intreaga procedura prin care s-a pus la dispozitie un teren propice amplasarii spitalului regional de urgenta. Pentru a ajunge in etapa finala, Consiliul Judetean a derulat o procedura laborioasa prin care a dezmembrat terenul in cauza si s-a ocupat de evaluarea suprafetei transmise pentru construirea spitalului,  a adoptat hotararea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al judetului Cluj in domeniul public al Statului Roman. Ulterior, Consiliul Judetean a actionat pentru inscrierea in Cartea Funciara a dreptului de proprietate asupra terenului al Statului Roman si a initiat demersurile necesare in vederea casarii si, respectiv demolarii constructiilor dezafectate existente pe terenul in cauza. Astfel, in data de 1 noiembrie 2017, Consiliul Judetean Cluj a predat Ministerului Sanatatii, prin intermediul unui protocol de predare-primire, terenul pe care urmeaza sa fie edificat viitorul Spital Regional de Urgenta de la Cluj, situat in comuna Floresti, Str. Avram Iancu, nr. 370-374.

 

Biroul de presa

22 februarie 2018.

0 comentarii1582 vizualizări22 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0